Hořká čokoláda, jak to s ní vlastně je?
Jednou slyšíte že je čokoláda dobrá, jednou zase že je špatná, pochopitelně máte z těchto rozdílných informací v hlavě pořádný guláš. Zkusím vám s tím pomoci.
Jak dostat tmavou čokoládu do svého jídelníčku se všemi výhodami které čokoláda má?
Je důležité používat vysoce kvalitní tmavou čokoládu s minimálním obsahem 60% kakaa. Čím vyšší je procento kakaa tím je menší procento přidaného cukru popřípadě mléka. Když si dopřejete před cvičením trochu čokolády, získáte výhodu porce přírodní energie a známých účinků oxidu dusnatého. Tím budete při cvičení pociťovat větší sílu a lépe si trénink vychutnáte. Trocha cukru z čokolády bude během tréninku ve vašem těle stimulovat insulin a efektivněji využijete sacharidy, které jsou hlavním zdrojem energie pro tvrdý trénink!
Víte že existuje čokoláda, která je slazena přírodním sladidlem stévií? Existuje jich několik druhů, můžete objednat zde: www.mojestevie.cz/cokolady-slazene-stevii/. Z vlastní zkušenosti vám povím, že jsem nepoznal žádný rozdíl od čokolády slazené cukrem. Jíst čokoládu a nepřibírat? Zdá se to jako pohádka ale díky stévii je to realita!
Předtréninkový čokoládový dezert
- 1 šálek ovesných vloček
- 8 vaječných bílků
- 1 šálek malin
- 1/2 šálku tmavé čokolády slazené stévií
- 1 banán
- 1 odměrka proteinového prášku
Všechny ingredience smíchejte ve velké míse, naplňte do forem na pečení muffinů a pečte na 190 stupňů cca 27-30 minut.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 08.10.2015 0