Hovězí mleté maso na špejli se zeleninou a hummusem
Už jste někdy zkoušeli mleté maso na špejli? Tento druh úpravy dodá masu úplně jinou chuť, maso je dokonale šťavnaté a získá velice dobrou konzistenci. Maso takto můžete připravit doma v troubě nebo s určitou opatrností i venku na grilu:) Pokud budete grilovat nad ohněm, je dobré špejle alespoň na 20 minut ponořit do vody:)
Co budete potřebovat:
- 250 g hovězího mletého masa
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
Na přílohu:
- 100 g balkánského sýru
- 100 g hummusu
- 1 okurka
- hrst cherry rajčat
- červená cibule
- balsamico
- olivový olej
Postup:
1. Do větší mísy přidejte mleté maso, na jemno pokrájenou šalotku, rozmačkaný česnek, sůl a pepř.
2. Maso ručně propracujte v kompaktní hmotu tak, aby se v mase netvořily zbytečné vzduchové kapsy, díky kterým se pak maso více rozpadá.
3. Z masa tvořte válečky, které opatrně nasouvejte na špejle, poté ještě rukou maso pěkně přimáčkněte z obou stran, aby bylo dokonale přilnuté ke špejli.
4. Masové špejle pečte na 180 stupňů celsia cca 15 minut, záleží jak tlusté maso budete mít!:)
5. Mezitím si připravte přílohu – zeleninu, pokrájet na kolečka a plátky, dochutit olivovým olejem a balsamicem.
Přejeme všem dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 30.03.2022 0