Krevety s chřestem v parmezánovém těstíčku

Krevety s chřestem v parmezánovém těstíčku

Krevety s chřestem v parmezánovém těstíčku vás naprosto dostanou. Velice jednoduchý recept, kterým okouzlíte, překvapíte a hlavně potěšíte sebe i vaše okolí!:) Kombinace chutí v tomto receptu hrají opravdu skvěle. Pojďme se tedy podívat jak na to!

Co budete potřebovat:

- 1 balení chřestu

- 1/2 šálku hladké špaldové mouky

- 2 vejce

- 1/2 strouhaného parmezánu

- 1 citrón

- 2 lžíce italského koření

- sůl a pepř dle chuti

- 150 g vyloupaných krevet

- 2 lžíce másla

- 3 stroužky rozmačkaného česneku

- 1 lžíce citrónové šťávy

- 2 lžíce olivového oleje

- petřžel na ozdobení

Postup:

1. Předehřejte troubu na 220 stupňů. Menší plech potřete olivovým olejem.

2. Do misky přidejte mouku, pěkně rozšlehané vejce, nastrouhaný parmezán, 1 lžíci italského koření, dochuťte solí a pepřem. Vypracujte hladké těstíčko – pokud se vám bude zdát moc řídké, přidejte trochu mouky.

3. Zelený chřest obalte ve vzniklém parmezánovém těstíčku tak, ať je obalený ze všech stran. Poté ho umístěte na jednu stranu vymazaného plechu viz. foto.

4. Krevety osušte papírovou utěrkou a v hlubokém talíři smíchejte s rozmačkaným česnekem, citrónovou šťávou, italským kořením, solí a pepřem. Přidejte také mírně povolené máslo a znovu pěkně promíchejte. 

5. Přidejte krevety spolu s pokrájeným citrónem na plech ke chřestu viz. foto a pečte cca 10 minut na 220 stupňů!:)

Servírujte zdobené pokrájenou petrželkou!:) Přejeme dobrou chuť!:)

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 23.02.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio