Krevety s restovanou zeleninou a rýží
Pokud patříte mezi milovníky krevet, tak tu pro vás máme opravdovou parádu!:) Tohle jídlo si prostě nejde nezamilovat. Jednoduché, rychlé, chutné a sexy! Pojďme se tedy podívat jak na to!:)
Co budete potřebovat:
Na omáčku:
- 1/2 šálku kuřecího vývaru ( můžete použít kuřecí BuJónku!:)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového vína
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce chilli pasty
- 1 lžíce sezamového oleje
Na směs:
- 250 g vyloupaných krevet
- 1 šálek brokolice rozdělené na malé kousky
- 1 šálek hráškových lusků
- 1 šálek žluté papriky pokrájené na nudličky
- 1 stonek jarní cibulky pokrájené na jemno
- 1 lžíce rozmačkaného česneku
- 1 lžíce sezamových semínek
- sůl na dochucení
- 3 lžíce řepkového oleje
Postup:
1. Rozehřejte 1 lžíci oleje na pánvi na střední stupeň.
2. Krevety pořádně po jedné osušte v papírové utěrce a osolte trochou soli.
3. Krevety opečte z obou stran, do růžové barvy, cca 1 minutu z každé strany a dejte stranou.
4. V pánvi rozehřejte zbylé 2 lžíce oleje, přidejte brokolici a restujte cca 1 minutu, přidejte lusky, papriku a jarní cibulku, restujte 3-4 minuty.
5. Přidejte rozmačkaný česnek a restujte dalších 30 sekund.
6. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a zalijte jím orestovanou zeleninu a krátce spolu povařte.
7. Krevety přidejte do pánve k zelenině a omáčce a pěkně spolu promíchejte. Servírujte s rýží zdobené sezamovým semínkem!:)
Přejeme všem dobrou chuť!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 17.03.2022 0