Kuřecí kung pao s jasmínovou rýží
Kung pao zná asi každý, zkuste tuhle verzi od @ivka_veggierecipes za použití Bujónky a věříme, že si tohle jídlo zařadíte do svého kuchařského repertoáru!:)
Co budete na tohle jídlo potřebovat:
– 350 g kuřecích prsou
– 1 červená, zelená a žlutá paprika
– 1 cibule
– 1 rajče
– 100 g žampiónů
– 100 g arašídů
– 1 lžíce strouhaného zázvoru
– 3 stroužky česneku
– špetka chilli
– sůl a pepř dle chuti
– 1 polévková lžíce Bujónky
– olivový olej
– kukuřičný škrob
– sójovou omáčku
Na omáčku:
– 1/4 hrnku sójové omáčky
– 1/4 hrnku vývaru z bujónky ( voda + Bujónka )
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce kokosového cukru
– 1 lžíce kukuřičného škrobu
– špetka chilli
Postup:
1. Do menší misky si připravte ingredience na omáčku, důkladně vše promíchejte a odložte bokem.
2. Kuřecí maso osušte a nakrájejte na kostky, vložte do misky, zakápněte sójovou omáčkou a následně zasypte škrobem, tak aby se maso hezky obalilo.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a maso zprudka opékejte asi 5 minut, maso by mělo chytit zlatavou kůrku. Maso z pánve vyndejte a dejte bokem.
4. Na stejné pánvi orestujte na větší kousky pokrájenou cibulku, přibližně po minutě přidejte ostatní pokrájenou zeleninu, arašídy a restujte dalších 5 minut. Na závěr přidejte česnek, zázvor a koření, dochuťte bujónkou. Orestujte další 2 minuty.
5. Nakonec do pánve vraťte maso, zalijte omáčkou, důkladně promíchejte a pár posledních minut provařte dokud omčka nezhoustne. Podávejte s jasmínovou rýží!:)
TIP: Bujónku můžete použít jak zeleninovou, tak kuřecí, nebo pečenou papriku s chilli – zkrátku tu kterou máte nejraději!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 01.03.2022 0