Kuřecí špízy se zeleninou a guacamole
Grilovací sezóna jede v plném proudu a tak je také čas pro tento druh receptů!:) Špízy se dají připravit na několik způsobů a člověk často používá, co zrovna najde doma!:) Zkuste tuhle naší kombinaci a nebudete litovat – jedná se o velice chutné, výživově vyvážené jídlo plné bílkovin!:)
Co budete potřebovat:
- 200 g kuřecích prsou
- 1 větší cibule
- 1 červená, zelená a žlutá paprika
- špejle
- grilovací koření
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup:
1. Kuřecí prsa pokrájejte na kostky, ve vhodné misce smíchejte s grilovacím kořením a zakápněte olejem. Zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice na 4-6 hodin uležet. ( nejlepší je nechat přes noc )
2. Cibuli a papriku nakrájejte na větší kousky, které se Vám budou dobře napíchávat na špejle.
3. Pokud budete používat špejle dřevěné, je dobré je alespoň na 30 minut ponořit do vody – nebudou Vám poté na grilu hořet!:)
4. Naložené maso a pokrájenou zeleninu napíchávejte na střídačku na špejle.
5. Špízy grilujte na mírném ohni cca 5 minut z každé strany – maso se musí prodělat i u špejle!
Jako příloha skvěle funguje guacamole nebo klasicky zeleninový salát či grilovaný brambor!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 22.05.2022 0