Masové koule v rajčatové omáčce s rýží a chřestem

Masové koule v rajčatové omáčce s rýží a chřestem

Masové koule s rýží v rajčatové omáčce, jednoduché, rychlé a neobyčejné jídlo, které vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři!:) Skvěle se hodí jako oběd nebo večeře. Kombinace rajčatové omáčky a chřestu vás zaručeně dostane!:) 

Co budete potřebovat:

Masové koule:

– 200 g mletého hovězího masa

– 1 šálek jasmínové rýže ( suché )

– 1/2 žluté cibule

– 1/2 šálku pokrájené zelené papriky

– 1 stroužek rozmačkaného česneku

– 1 lžíce pokrájené petrželky

– 1 lžíce italského koření ( oregano, bazalka )

– 1 vejce

– sůl a pepř dle chuti

– 1 lžíce olivového oleje

Omáčka

– 2 plechovky loupaných rajčat

– 2 lžíce worčestrové omáčky

– 1 šálek červené papriky pokrájené na kostičky

– 1 lžíce pokrájené petřželky

Postup:

1. V míse smíchejte hovězí maso, rýži, cibuli, papriku, česnek, petržel, koření, vejce, sůl a pepř. Maso pěkně propracujte – nejlépe rukou. 

2. Lžící nabírejte maso a tvořte z něj masové koule, snažte se aby koule byly stejně veliké. Vzniklé koule skládejte na plech.

3. Na pánvi rozpalte olivový olej a masové koule na něm ze všech stran orestujte do zlatavé barvy, stačí cca 1-2 minuty. 

4. Orestované masové koule vyndejte zpět na plech, do pánve k výpeku z masa, přidejte loupaná rajčata, worčestrovou omáčku, červenou papriku a krátce povařte, poté do omáčky přidejte masové koule a vařte cca 25 minut pod pokličkou dokud nebudou masové koule hotové.

Jako příloha se skvěle hodí právě jasmínová rýže a na páře dělaný chřest. Můžete ale použít i vaše oblíbené těstoviny!:)

Přejeme dobrou chuť!:)

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 15.02.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio