Masové koule v rajčatové omáčce s rýží a chřestem
Masové koule s rýží v rajčatové omáčce, jednoduché, rychlé a neobyčejné jídlo, které vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři!:) Skvěle se hodí jako oběd nebo večeře. Kombinace rajčatové omáčky a chřestu vás zaručeně dostane!:)
Co budete potřebovat:
Masové koule:
– 200 g mletého hovězího masa
– 1 šálek jasmínové rýže ( suché )
– 1/2 žluté cibule
– 1/2 šálku pokrájené zelené papriky
– 1 stroužek rozmačkaného česneku
– 1 lžíce pokrájené petrželky
– 1 lžíce italského koření ( oregano, bazalka )
– 1 vejce
– sůl a pepř dle chuti
– 1 lžíce olivového oleje
Omáčka
– 2 plechovky loupaných rajčat
– 2 lžíce worčestrové omáčky
– 1 šálek červené papriky pokrájené na kostičky
– 1 lžíce pokrájené petřželky
Postup:
1. V míse smíchejte hovězí maso, rýži, cibuli, papriku, česnek, petržel, koření, vejce, sůl a pepř. Maso pěkně propracujte – nejlépe rukou.
2. Lžící nabírejte maso a tvořte z něj masové koule, snažte se aby koule byly stejně veliké. Vzniklé koule skládejte na plech.
3. Na pánvi rozpalte olivový olej a masové koule na něm ze všech stran orestujte do zlatavé barvy, stačí cca 1-2 minuty.
4. Orestované masové koule vyndejte zpět na plech, do pánve k výpeku z masa, přidejte loupaná rajčata, worčestrovou omáčku, červenou papriku a krátce povařte, poté do omáčky přidejte masové koule a vařte cca 25 minut pod pokličkou dokud nebudou masové koule hotové.
Jako příloha se skvěle hodí právě jasmínová rýže a na páře dělaný chřest. Můžete ale použít i vaše oblíbené těstoviny!:)
Přejeme dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 15.02.2022 0