Pomalý hrnec – Kuřecí kousky v asijské omáčce s rýží
Jednoduché, šťavnaté kuřecí kousky z pomalého hrnce, které se rozpadají na jazyku! Pokud nemáte pomalý hrnec, můžete tento pokrm připravit i v papiňáku, či obyčejném hrnci na menší stupeň a delší dobu.
Co budete potřebovat:
– 8 kuřecích stehen bez kosti
– 1/3 šálku rajského protlaku
– 1/4 šálku medu
– 1/4 šálku sójové omáčky
– 1 lžíce srirachi ( chilli omáčka )
– 2 lžíce sezamového oleje
– 1 lžíce strouhaného zázvoru
– 2 lžíce rýžového octa
– nasekaná jarní cibulka a sezamové semínka na ozdobu
Postup:
1. Kuřecí kousky umístěte do pomalého hrnce.
2. V míse smíchejte všechny ingredience – protlak, med, sójovou omáčku, srirachu, sezamový olej, rýžový ocet a strouhaný zázvor.
3. Vzniklou omáčkou zalijte kuřecí kousky v pomalém hrnci a nechte vařit na nízký stupeň cca 3-4 hodiny.
Servírujte zdobené jarní cibulkou, sezamovým semínkem s rýží basmati!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 11.07.2022 0