Pomalý hrnec - Kuřecí kousky v asijské omáčce s rýží

Pomalý hrnec – Kuřecí kousky v asijské omáčce s rýží

Jednoduché, šťavnaté kuřecí kousky z pomalého hrnce, které se rozpadají na jazyku! Pokud nemáte pomalý hrnec, můžete tento pokrm připravit i v papiňáku, či obyčejném hrnci na menší stupeň a delší dobu.

Co budete potřebovat:

– 8 kuřecích stehen bez kosti

– 1/3 šálku rajského protlaku

– 1/4 šálku medu

– 1/4 šálku sójové omáčky

– 1 lžíce srirachi ( chilli omáčka )

– 2 lžíce sezamového oleje

– 1 lžíce strouhaného zázvoru

– 2 lžíce rýžového octa

– nasekaná jarní cibulka a sezamové semínka na ozdobu

Postup:

1. Kuřecí kousky umístěte do pomalého hrnce.

2. V míse smíchejte všechny ingredience – protlak, med, sójovou omáčku, srirachu, sezamový olej, rýžový ocet a strouhaný zázvor.

3. Vzniklou omáčkou zalijte kuřecí kousky v pomalém hrnci a nechte vařit na nízký stupeň cca 3-4 hodiny. 

Servírujte zdobené jarní cibulkou, sezamovým semínkem s rýží basmati!:)

 

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 11.07.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio