Restaurační průvodce Praha 1 až Praha 4
Pepe Lopez – Praha 1
vítám vás u prvního dílu restauračního průvodce. Jako první jsem vybral mexickou restauraci PEPE LOPEZ na Praze 1. Mexická kuchyně patří celkově mezi ty zdravější, ve většině případech obsahuje ideální troj-poměr živin, dostatek zeleniny i masa. Tuky v této kuchyni najdete z velké části rostlinného původu, což je velice důležité.
Po příchodu do této restaurace na vás dýchne nepopsatelná atmosféra, mexická hudba, prostředí, cítíte se jako na dovolené. Usadil jsem se ke stolu v rohu místnosti (viz. foto) a začal jsem se kochat skvěle vypadajícím interiérem a ještě úžasnějšími pokrmy, které personál nosil kolem.
Interiér této restaurace vás zaručeně ohromí – člověk se cítí jako by byl na dovolené!
Rozmanitost vůní všeho druhu mi značně ztížila výběr svého pokrmu. Po otevření jídelního lístku jsem opravdu nevěděl, co si k jídlu dát dříve, ač jsem celou dobu plánoval ochutnat místní „Burrito“. Nakonec jsem zamířil do sekce „Quesadillas“ a už nebylo cesty zpět. „Quesadilla“ s kuřecím masem, špenátem, čedarem a skvělou salsou mě nenechala v klidu. Jídlo bylo hotové za krátkou dobu, a já jsem se tak mohl pustit do té nejlepší quesadilly, co jsem kdy viděl! Pokrm byl úžasně ochucený, maso bylo šťavnaté a špenát uvařený akorát. Salsa byla velice zajímavá, složená ze zakysané smetany, celerové soli, česneku a hořčice.
Shrnuto podtrženo, vřele doporučuji navštívit tuto restauraci. I když jste v dietě, zde si vyberete a skvěle si pochutnáte.
Samurai – Praha 2
Pro Prahu 2 jsem pro Vás vybral japonskou restauraci Samurai, která se nachází v Londýnské ulici na Vinohradech. Volba japonské restaurace není náhodná – japonská kuchyně je totiž jedna z nejzdravějších vůbec. Klíčový je minimální obsah tuků i koření, stejně jako suroviny, které tato kuchyně užívá. Jedná se především o rýži, zeleninu, ryby i mořské plody.
Typický je také způsob úpravy surovin – velmi často se ryby a mořské plody konzumují syrové nebo dušené. V restauraci Samurai se mi okamžitě zalíbil interiér navržený japonským designérem, jak mi prozradila obsluha. Při vstupu do restaurace mne na první pohled zaujal především teppan – stůl se speciální ocelovou plotnou, na které připravuje kuchař pokrmy přímo před Vámi! Prý tuto specialitu “teppanyaki“ nabízí jako jediní v Praze. Milá obsluha nás usadila s přítelkyní na tradiční japonské rohože tatami. Vybral jsem si již předem na webu restaurace a šel tak „na jistotu“. Sakeno yuan yaki je grilovaný losos s chřestem a výbornou teriyaki omáčkou.
Losos byl jednoduše vynikající a krásně šťavnatý, sladší teriyaki omáčka, připravovaná především ze zeleniny, jídlo výborně doplňovala. Je třeba dodat, že z menu si vybere určitě každý – japonská kuchyně nabízí i výborné vegetariánské pokrmy.Většina z nás si ale pod japonskou kuchyní jako první představí sushi, takže ochutnávka této speciality byla zcela nezbytná. Podávají tady velký výběr jak klasických „maki“, tak i nigiri a sashimi. Moc mě zaujal sushi set složený z nigiri a nelitoval jsem! Podle výborné vůně i chutě poznáte, že je vše zkrátka čerstvé, profesionálně připravené. Napříště bych si určitě udělal rezervaci na zmíněném teppanu, abych Vám mohl poreferovat i o dalších specialitách z této restaurace. Nicméně z celé mé návštěvy zde mi vychází jednoduchý závěr – tuto restaurace všem vřele doporučuji.
La casa trattoria – Praha 3
Zástupce Prahy 3 je tato úžasná Italská restaurace. Restaurace se nachází na Kostnickém náměstí na Žižkově. Italská kuchyně je mou nejoblíbenější kuchyní, proto jsem se na tuto návštěvu náramně těšil! V této restauraci je pohodově zvolený interier, na člověka doslova dýchá Itálie. Všude kolem jsou vystaveny lahve kvalitních Italských vín, což je dosti nebezpečné! Obsluha je pozorná a ráda poradí.
Teď k tomu hlavnímu a důležitému, tím je samozřejmě jídlo! Na výběr je spousta skvělých a zdravých pokrmů, což můžete zjistit sami na tomto webu http://www.lacasalacasa.cz/. Já jsem zvolil takovou Italskou klasiku, těstoviny s mořskými plody. Slávky, krevety, kalamáry, všechno čerstvé plus rajčátka a čerstvá petržel, jídlo bylo úžasné, z pokrmu bylo krásně cítit moře. K tomuto jídlu jsem samozřejmě vínu neodolal, jedna sklenička nikoho nezabije, navíc když mají ty vína tak dobré! Zvolil jsem bílé italské víno, z kterého bylo krásně cítit slunce.
Celkově tak tuto restauraci hodnotím velice kladně a rád se do ní budu vracet.
Kandelábr – Praha 4
Na Praze 4 jsem úplnou náhodou narazil na restauraci kandelábr. Tato restaurace se nachází na adrese: Budova kanceláří QUBIX Štětkova 1638/18. Restaurace má hezký, moderní, čistý interier. Hned při prvním kontaktu s obsluhou jsem byl mile překvapen, jelikož se personál této restaurace poctivě řídí příslovím „Náš zákazník, náš pán“. V této restauraci najdete klasickou, skvěle připravenou mezinárodní kuchyni. Jídelní lístek obsahuje několik skvělých jídel, které podle mého splňují všechny parametry zdravého stravování. Můžete kouknout na web: www.restaurantkandelabr.cz
Teď k jídlu, obsluha kolem nesla skvěle vypadající „caprese špíz“, který když jsem zpatřil, tak v žádném případě nemohl chybět na mém stole. Kvalitní a velice chutná baby mozzarella, slaďoučké cherry rajčátka, domácí bazalkové pesto, doplněné kvalitními černými olivami. Skvělý lehký předkrm.
Dalším chodem byl kuřecí supreme s lehkou bramborovou kaší, jídlo bylo skvěle dochucené, kuře nebylo suché ale pěkně šťavnaté, tomuto jídlu nebylo opravdu co vytknout. Vím, že bramborová kaše není uplně ideální přílohou v dietě, jelikož v dietě momentálně nejsem, nevidím problém si ji dát, ale určitě není problém poprosit obsluhu o zaměnění přílohy, třeba za nějakou grillovanou zeleninu. Tuto restauraci osobně velice doporučuji.
Líbí se vám náš special? Napište nám do komentů, kam bychom měli ještě zavítat!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 12.11.2015 0