Špagety s boloňskou omáčkou a parmezánem

Špagety s boloňskou omáčkou a parmezánem

Boloňské špagety, to je klasika, kterou zná snad každý!:) Děláte je ale správně? Samozřejmě i v Itálii bude existovat spousta verzí dle regionu, my vaříme tu nejrozšířenější, tedy s celerem, mrkví a červeným vínem!:)

Co budete potřebovat:

- 200 g špaget uvařených al dente

- 200 g kvalitního mletého hovězího masa

- 1 mrkev

- 1/2 cibule

- 1/4 celeru

- 1 dcl suchého červeného vína

- 2 stroužky česneku

- 1 plechovka rajčatového protlaku

- 1 plechovka drcených rajčat

- sůl a pepř dle chuti

- 3 lžíce oregána

- 2 lžíce strouhaného parmezánu

- 2 lžíce olivového oleje

- čerstvá bazalka na ozdobu

Postup:

1. Mrkev a celer oškrábejte a nakrájejte na drobné kostičky, důležité je, aby byl rozměr kostiček stejný, ať jsou všechny stejně uvařené. Cibulku také pokrájejte na drobno.

2. Na pánvi rozpalte olivový olej, přihoďte cibulku, mrkev a celer, restujte do pěkné zlatavé barvy. 

3. Na základ do pánve přihoďte mleté maso, osolte a napepřete, maso restujte tak dlouho dokud se samo nezačne rozpadat a drolit na jednotlivé kousíčky. 

4. Maso podlejte červeným vínem, krátce orestujte a přidejte protlak a loupaná rajčata.

5. Omáčku vařte na nižší stupeň alespoň 1 hodinu pod pokličkou.

6. Poté, až omáčku vypnete a přestane vařit, přidejte oregáno a promíchejte.

Servírujte sypané čerstvé nastrouhaným parmezánem!:) Dobrou chuť!:) 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo | Přidáno: 06.04.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio