Bezlepkový koláč s pomerančem a zázvorem
Ingredience na 8 porcí:
- 450 g pomeranče
- 3 vejce
- 3 banány
- 200 g mletých mandlí
- 100 g holandského kakaa
- 100 g sirupu z agáve
- 1/2 lžičky jedlé sody
- lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- kůře ze dvou pomerančů
- 2 lžičky mletého zázvoru
- lžička strouhaného zázvoru
Postup
Pomeranče oloupeme, nakrájíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a vaříme zhruba 30 minut do změknutí. Poté vodu slijeme a pomeranče necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Kulatou formu vyložíme pečícím papírem. Pomeranče rozmixujeme a přidáme sirup z agáve. V jiné míse smícháme vejce, rozmačkané banány a mleté mandle. Přidáme i kakao, prášek do pečiva, sodu a zázvor (mletý i čerstvý strouhaný). Rozmixované pomeranče se sirupem z agáve spojíme s banánovou směsí. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme asi 40 až 50 minut. Koláč zdobíme strouhanou kůrou z pomerančů.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 12.12.2016 0