Bulgur salát s rajčaty, petrželí, koriandrem a pekanovými ořechy

Bulgur salát s rajčaty, petrželí, koriandrem a pekanovými ořechy

Bulgur začíná být stále více trendy a proto musíme držet krok s dobou! Dnešní recept je vhodný pro lehký oběd, či zdravou rychlou svačinu. Bulgur je lehce stravitelný a je bohatým zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů, takže byste určitě neměli otálet s jeho zařazením do vašeho zdravého jídelníčku!

Co budete potřebovat na přípravu bulguru

 

  • 200 g bulguru
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 200 g cherry rajčat
  • 50 g pečených pekanových ořechů
  • 1 hrstku krájené ploché petržele
  • 1 hrstku krájeného koriandru
  • 1/2 hrstky čerstvé máty
  • šťávu ze 2 citrónů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř na dochucení

Postup

Bulgur uvaříme dle návodu na krabici a necháme vychladnout. Mezitím si pokrájíme všechny ingredience a opečeme na teflonové pánvi pekanové ořechy. Poté v míse smícháme bulgur s olivovým olejem, citrónovou šťávou, solí a pepřem a pořádně promícháme. Poté přidáme zbytek pokrájených ingrediencí a znovu promícháme. Necháme 2 hodiny v lednici uležet a poté servírujeme. Skvěle chutná s jogurtovým dipem s koprem!:)

Další naše skvělé recepty najdete zde

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 11.02.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio