Čevabčiči z mletého masa s bramborem vařeným ve slupce
Čevabčiči z mletého masa má rád snad každý. Chcete si je udělat doma? Není to opravdu žádná věda. Jako příloha je ideální brambor vařený ve slupce – tím, že brambor uvaříme ve slupce udržíme jeho glykemický index v normálu. Jako oblohu můžete použít, kyselou okurku, rajčátko a červenou cibuli.
Co bude potřebovat:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- lžičku mleté papriky
- sůl
- pepř
- 1/2 cibule
- asi 300 g brambor jako příloha
Postup:
Mleté maso umístíme do nádoby, přidáme jemně pokrájenou cibulku, přidáme 1 vejce, a všechno koření. Z masa vypracujeme pěknou, kompaktní směs ze které poté tvarujeme cca 50 g válečky. Pokud se vám bude maso lepit na ruce, stačí si je občas namočit pod tekoucí vodou:)
Čevábčiči grilujte v troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Záleží také na velikosti válečků. Jako přílohu doporučujeme vařený brambor ve slupce a třeba okurkový salát.
Přejeme vám dobrou chuť
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 31.01.2018 0