Čevabčiči z mletého masa s bramborem vařeným ve slupce

Čevabčiči z mletého masa s bramborem vařeným ve slupce

Čevabčiči z mletého masa má rád snad každý. Chcete si je udělat doma? Není to opravdu žádná věda. Jako příloha je ideální brambor vařený ve slupce – tím, že brambor uvaříme ve slupce udržíme jeho glykemický index v normálu. Jako oblohu můžete použít, kyselou okurku, rajčátko a červenou cibuli.

Co bude potřebovat:

 

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • lžičku mleté papriky
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 cibule
  • asi 300 g brambor jako příloha

velky-postup131092_1295358518

Postup:

Mleté maso umístíme do nádoby, přidáme jemně pokrájenou cibulku, přidáme 1 vejce, a všechno koření. Z masa vypracujeme pěknou, kompaktní směs ze které poté tvarujeme cca 50 g válečky. Pokud se vám bude maso lepit na ruce, stačí si je občas namočit pod tekoucí vodou:)

Čevábčiči grilujte v troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Záleží také na velikosti válečků. Jako přílohu doporučujeme vařený brambor ve slupce a třeba okurkový salát.

Přejeme vám dobrou chuť

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 31.01.2018 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio