Cuketa – Recepty: Cuketová lasagne s mozzarellou
Recepty z cukety a lasagne, miluje snad úplně každý, lasagne ale moc nejdou dohromady s hubnutím a zdravým životním stylem. Pokud vyměníte těstoviny za cuketu a místo bešamelu použijete jen mozzarellu, máte hned mnohem méně kalorické jídlo, které vám vaše hubnutí nenaruší. Hodí se jako ideálně k obědu i k večeři.
Co budete potřebovat na cuketové lasagne
- 2 středně velké cukety
- 400 g mletého hovězího masa
- 2 rajčata
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzervu loupaných rajčat
- 200 g strouhané mozzarelly
- sůl
- pepř
- oregáno
Postup:
Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky o tloušťce max 0,5 cm a rozložíme je na kuchyňské papírové utěrky a nasolíme, cuketa musí pustit většinu vody, trvá to cca 20-30 minut.
Mezitím si na cibulce orestujeme hovězí maso, osolíme a opepříme. Po 10 minutách restování přidáme pokrájená rajčata a plechovku loupaných rajčat a rozmačkaný česnek. Necháme dusit pod pokličkou cca 1 hodinu. Na závěr přidáme oregáno a dochutíme solí a pepřem.
Plátky cukety poklademe na dno vymazaného pekáčku, poté naneseme vrstvu masové směsi, posypeme sýrem a přiklopíme další vrstvou cukety. Takto vrstvíme jak nám vyjdou ingredience. Poslední finální vrstvu zasypeme pěknou vrstvou mozzarelly. Pokud někdo drží přísnější dietu, může použít méně tučný sýr. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30-40 minut.
Všechny naše úžasné recepty najdete zde
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 20.02.2020 0