Cuketa recepty – cuketové hranolky s parmezánem a česnekovým dipem
Zdravé recepty z cukety jsou stále více oblíbené, většina z nich je velice jednoduchých na přípravu a navíc skvěle chutnají. Většina lidí, kteří cuketě nepřišli na chuť, jen něměli štěstí na dobrý recept. Až vyzkoušíte tento obvzláště jednoduchý a neuvěřitelně chutný pokrm, nebudete chtít cuketu jíst jinak. Skvěle se hodí jako low carb příloha k masu a nebo hlavní lehčí jídlo, případně zdravý snack k televizi!:)
Další naše výborné recepty najdete zde
Co budete potřebovat:
- 1 cuketa
- 2 vejce
- 100 g jemně strouhaného parmezánu
- 100 g řeckého jogurtu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Postup:
1. Cuketu nakrájíme na menší hranolky viz. úvodní fotka, zabalíme do papírových ubrousků a necháme trochu zbavit vody. 2. Vajíčka vidličkou pěkně promícháme aby se spojil žloutek s bílkem. 3. Cuketové hranolky namáčíme ve vajíčku ze všech stran a poté je obalujeme v jemně nastrouhaném parmezánu. 4. Hranolky můžete opéct na troše olivového oleje na pánvi nebo v troubě na pečícím papíru, také na lžíci oleje. 5. Dip přípravíme jednoduše z jogurtu, rozmačkaného česneku, olivového oleje a dochutíme solí a pepřem.
Přejeme dobrou chuť!
Další naše výborné recepty najdete zde
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 30.03.2020 0