Cuketa recepty - cuketové hranolky s parmezánem a česnekovým dipem

Cuketa recepty – cuketové hranolky s parmezánem a česnekovým dipem

Zdravé recepty z cukety jsou stále více oblíbené, většina z nich je velice jednoduchých na přípravu a navíc skvěle chutnají. Většina lidí, kteří cuketě nepřišli na chuť, jen něměli štěstí na dobrý recept. Až vyzkoušíte tento obvzláště jednoduchý a neuvěřitelně chutný pokrm, nebudete chtít cuketu jíst jinak. Skvěle se hodí jako low carb příloha k masu a nebo hlavní lehčí jídlo, případně zdravý snack k televizi!:)

Další naše výborné recepty najdete zde

Co budete potřebovat:

 

  • 1 cuketa
  • 2 vejce
  • 100 g jemně strouhaného parmezánu
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup:

1. Cuketu nakrájíme na menší hranolky viz. úvodní fotka, zabalíme do papírových ubrousků a necháme trochu zbavit vody. 2. Vajíčka vidličkou pěkně promícháme aby se spojil žloutek s bílkem. 3. Cuketové hranolky namáčíme ve vajíčku ze všech stran a poté je obalujeme v jemně nastrouhaném parmezánu. 4. Hranolky můžete opéct na troše olivového oleje na pánvi nebo v troubě na pečícím papíru, také na lžíci oleje. 5. Dip přípravíme jednoduše z jogurtu, rozmačkaného česneku, olivového oleje a dochutíme solí a pepřem.

Přejeme dobrou chuť!

Další naše výborné recepty najdete zde

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 30.03.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio