Kuřecí prsa s prosciuttem, plněná pestem
Prosciutto, kuřecí prsa, bazalkové pesto, tahle kombinace chutí vás zaručeně dostane! Skvělou přílohou k tomuto pokrmu pak je zeleninový salát, nebo např. šťouchaný brambor. Nejlépe uděláte, když kuřecí prsa naplníte a zabalíte do prosciutta den předem, maso pak natáhne chuť parmské šunky a bylinek z pesta!
Co budete potřebovat:
- jedno větší kuřecí prso cca 200 g
- 3 plátky prosciutta
- 2 lžíce bazalkového pesta
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 větvičky tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
1. Kuřecí prso omyjte a špičkou nože, vyřízněte z boku do masa kapsu, pozor ať maso neproříznete.
2. Maso pěkně nasolte a napepřete ze všech stran i z vnitřku kapsy.
3. Maso naplňte pestem. Pokud se vám nebude cokoliv zdát, můžete otvor na pečení zpíchnout párátkem, většinou ale postačí maso pěkně utáhnout prosciuttem.
4. Kuřecí prso zabalte do plátků prosciutta tak, ať se plátky alespoň z 1/3 překrývají.
5. Do pekáče dejte 3 lžíce olivové oleje, tymián a kuřecí prsa. Pečte v troubě na 180 stupňů cca 20 minut, záleží na výkonu trouby. Pro 100 % jistotu můžete použít jehlu na měření teploty v mase.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 10.01.2022 0