
Enchiladas s černými fazolemi a čedarem
Milujeme mexickou kuchyni! Proto jsme pro vás připravili tento skvělý a jednoduchý recept! Pokud máte trochu času a chuť do vaření, tortilly si nekupujte ale připravte si doma vlastní, recept je zde.
Co budete potřebovat:
- 1 tortillu
- Asi polovinu konzervy černých fazolí
- 50 g čedaru
- 1/4 červené cibule
- Špetku římského kmínu
- Špetku soli
- 1 miska tomatové salsy
Postup:
1. Červenou cibuli pokrájejte na drobno, orestujte na lžičce olivového oleje. Přidejte černé fazole, dochuťte římským kmínem a solí. Nechte asi 5 minut společně provařit, nezapomeňte pořádně míchat, fazole mají tendenci se připalovat! Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů.
2. Tortillu naplňte vzniklou směsí a pečlivě zamotejte viz. obrázek. Tortillu posypte čedarem a dejte péct do pekáčku s rajčatovou salsou asi na 15 minut nebo do zlatova.
Servírovat můžete s vaší oblíbenou salsou např. verde nebo guacamole.
Přejeme dobrou chuť!