Enchiladas s kuřecím masem
Kuřecí prsa okořeňte kořením fajitas, ogrilujte, klidně v troubě. Maso nechte vychladnout a natrhejte ho na malé kousíčky. Připravte si tortillu, maso dejte do tortilly, přidejte trochu čedaru a chipotle omačky, zabalte a vyskládejte do pekáčku vedle sebe. Posypte čedarem a dejte péct do trouby na 180 stupňů asi na 10 minut.
Mezitím si připravte zeleninovou salsu na hotové enchilady: červená cibule na jemno, rajče a okurka také na drobné kostičky a na závěr kukuřice. Přidejte kapku olivového oleje, vymačakejte limetku a přidejte špetku koriandru.
Upečené enchilady potřete trochou zakysané smetany, posypte vytvořenou salsou a černými fazolemi. Servírujte s mexickou rýží.
Uznávám že toto jídlo není uplně bez tuku díky čedaru a zakysané smetaně ale k obědu, nevidím žádný problém pokud zrovna nejste v nějaké přísné redukci.
Co budete potřebovatna 2 enchilady
- 2 tortilly
- Kuřecí prsa 200g
- 1 větší rajče
- 1/4 okurky
- Čedar 100g
- Zakysaná smetana 50g
- Kukuřice 50g
- 1 lžíce olivového oleje
- Chipotle omáčka 10ml
- 1/2 limetky
- Černé fazole 50g
- Špetka koriandru
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 20.05.2015 0