Grilovaný lilek s česnekovým tvarohem
Lilek nakrájíme na plátky, proložíme ubrousky aby se z něj dostala přebytečná voda. Plátky pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby na pečící papír. Necháme grillovat v troubě dokud nedostane požadovanou barvu.
Náplň připravíme z nízkotučného tvarohu, do něj přidáme lžíci olivového oleje a stroužek prolisovaného česneku, dosolíme himalájskou růžovou solí.
Rajčatovou omáčku připravíme tak, že orestujeme cibulku na jemno, přihodíme rajče pokrájené na jemno a zakápneme lžící protlaku, dochutíme solí a pepřem.
Lilek vytáhneme z trouby a necháme chvilku vychladnout, tvarohem pokryjeme část lilku a balíme do rolky viz. fotografie. Rajčatovou omáčku přeléváme přes rolku a servírujeme s listem čerstvé bazalky.
Co budete potřebovat:
- 1 lilek
- 1/2 cibule
- 150g nízkotučného tvarohu
- 2 lžíce olivového oleje
- Himalájská sůl 1 špetka
- 1 větší rajče
- 1-2 stroužky česneku
- Pár listů čerstvé bazalky
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 27.05.2015 0