Grilovaný lilek s česnekovým tvarohem

Grilovaný lilek s česnekovým tvarohem

Lilek nakrájíme na plátky, proložíme ubrousky aby se z něj dostala přebytečná voda. Plátky pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby na pečící papír. Necháme grillovat v troubě dokud nedostane požadovanou barvu.

Náplň připravíme z nízkotučného tvarohu, do něj přidáme lžíci olivového oleje a stroužek prolisovaného česneku, dosolíme himalájskou růžovou solí.

Rajčatovou omáčku připravíme tak, že orestujeme cibulku na jemno, přihodíme rajče pokrájené na jemno a zakápneme lžící protlaku, dochutíme solí a pepřem.

Lilek vytáhneme z trouby a necháme chvilku vychladnout, tvarohem pokryjeme část lilku a balíme do rolky viz. fotografie. Rajčatovou omáčku přeléváme přes rolku a servírujeme s listem čerstvé bazalky.

Co budete potřebovat:

 

  • 1 lilek
  • 1/2 cibule
  • 150g nízkotučného tvarohu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Himalájská sůl 1 špetka
  • 1 větší rajče
  • 1-2 stroužky česneku
  • Pár listů čerstvé bazalky

logo-final

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 27.05.2015 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio