Hovězí maso s mrkví a bramborem z pomalého hrnce
Pomalý hrnec je velkým pomocníkem v každé kuchyni, ať už ho používáte na přípravu vývarů přes noc a nebo bezstarostného vaření obědů a večeří, kdy při vaření stíháte dělat spousty jiných věcí!:) Tento recept je také ideální vařit přes noc, pokud se bojíte, můžete začít ráno a dát si tohle luxusní hovězí k večeři!:)
Pomalý hrnec CrockPot 5,6 l TimeSelect
Co budete potřebovat:
- 1 1/2 lžíce olivového oleje
- cca 800 g hovězího zadního – ideálně nízký nebo vysoký roštěnec
- sůl a pepř dle chuti
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 šálek hovězího vývaru ( můžete nahradit vodou )
- 2 lžíce worčestrové omáčky
- 1 špetka tymiánu
- 1 špetka rozmarýnu
- cca 300 g brambor
- 5 mrkví
- 1 lžíce petrželky pro ozdobení
Postup:
1. Jako první zatáhněte hovězí maso – na lžíci oleje zprudka opečte celý kus masa ze všech stran. Nezapomeňte maso před opečením pěkně nasolit a napepřit, maso opékejte asi 3 minuty z každé strany.
2. Maso vyndejte z pánve a dejte ho do pomalého hrnce. Na výpeku z masa, který zbyl v pánvi, orestujte pokrájenou cibuli a rozmačkaný česnek - opatrně ať česnek nespálíte, stačí cca 20 vteřin. Poté cibuli s česnekem přidejte na maso do pomalého hrnce.
3. V pánvi dejte vařit šálek hovězího vývaru spolu s worčestrovou omáčkou, tymiánem a rozmarýnem. Společně povařte asi 2-3 minuty a dejte stranou.
4. Oloupejte mrkev a pokrájejte ji na menší kusy – viz. foto, brambory pokrájejte na čtvrtiny a vše přihodťe k masu do pomalého hrnce. Na závěr vše pěkně přelejte omáčkou z vývaru a worčestru. V pomalém hrnci vařte 8 – 9 hodin na nízký stupeň.
Servírujte zdobené sekanou petrželkou.
Přejeme dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 09.05.2022 0