Hovězí roštěná se zeleninou a sójovou omáčkou

Hovězí roštěná se zeleninou a sójovou omáčkou

Asijské recepty patří mezi naše nejoblíbenější, jedná se o jídlo, které je bohaté na základní živiny, obsahuje dostatek bílkovin, sacharidů a díky bohatému množství zeleniny, také dostatek vlákniny. Navíc je většinou velice rychle hotové a to je prostě kombinace, která nás baví!:)

Co budete potřebovat:

- 200 g hovězího nízkého roštěnce, maso by mělo být pár dní uležené

- 2 lžíce silného, hovězího vývaru

- 2 lžíce rýžového vína

- 3 lžíce sójové omáčky

- 1 lžíce rýžového octa

- 1 červená paprika

- 1 zelená paprika

- 5 stonků jarní cibulky

- 1 lžíce rozmačkaného česneku

- 1 lžička strouhaného zázvoru

- 2 lžíce řepkového oleje

- sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Maso rozkrojte na 2 plátky, a pěkně ho rozklepejte paličkou na maso, ideálně maso přikrejte potravinovou fólií, maso se pak nelepí na paličku a netrhá se tolik.

2. Maso krájejte na menší kousky viz. úvodní obrázek, maso osušte papírovou utěrkou a dejte stranou.

3. V míse smíchejte dohromady vývar, rýžové víno, sójovou omáčku, rýžový ocet, sůl a pepř.

4. Na teflonové pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a přihoďte maso, které opečte zprudka. Snažte se maso co nejrychleji oddělit na jednotlivé kousky ať se maso pěkně a rychle zatáhne – uchová si tak nejvíce šťávy. Restujte asi 2 – 3 minuty do pěkné barvy. Poté maso vyndejte z pánce na talíř a dejte bokem.

5. Do pánve přihoďte pokrájenou červenou a zelenou papriku a cca 2-3 minuty orestujte. Poté přidejte jarní cibulku, česnek a zázvor a znovu cca 1 minutu orestujte. 

6. Na závěr přidejte do pánve maso a zalijte vývarem spolu se sójovou omáčkou a vínem a nechte společně cca 4-5 minut povařit. 

Podávejte s rýží basmati nebo nudlemi!:) Přejeme dobrou chuť!:) 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 07.02.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio