Kedlubnový krém s obloženým chlebem
Ingredience na 4 porce:
- 300 g kedlubny
- 11 g másla
- 750 ml zeleninového vývaru
- 50 g brambor
- 250 ml sójového mléka
- 50 g jarní cibulky
- 10 g klíčků
- sůl, pepř a špetka muškátového oříšku
K podávání na 1 porci:
- 50 g celozrnného chleba
- 20 g lučiny
- 25 g ředkviček
- špetka soli
Postup
Na másle orestujeme na kousky nakrájené kedlubny a brambory. Zalijeme vývarem, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí. Dolijeme sójové mléko a rozmixujeme. Polévku servírujeme zdobenou nasekanou jarní cibulkou a klíčky. Podáváme s chlebem namazaným lučinou a obloženým plátky ředkviček.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 04.01.2017 0