Krevetový salát s avokádem

Krevetový salát s avokádem

Ingredience na 4 porce

  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 jemně nasekaná malá červená chilli paprička bez semínek
  • 50 g červené cibule
  • 50 g jemně nasekaných pražených solených burských oříšků
  • 500 g jablka odrůdy Granny Smith
  • 200 g avokáda
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 200 g krevet
  • 20 g nasucho opraženého kokosu
  • hrst koriandrových lístků

Postup

Ve velké míse smícháme limetkovou šťávu, chilli papričku, rybí omáčku a cukr. Přidáme na plátky nakrájenou červenou cibuli, tři čtvrtiny nasekaných burských oříšků a dobře promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu odležet. Poté oloupeme avokádo a spolu s jablky nakrájíme na kostky a vmícháme do připravené směsi. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmažíme krevety, dokud nejsou rovnoměrně růžové (asi 2 minuty). Krevety vmícháme do směsi, přidáme zbylé ořechy, koriandrové lístky a kokos.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 13.01.2017 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio