Krevetový salát s avokádem
Ingredience na 4 porce
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 jemně nasekaná malá červená chilli paprička bez semínek
- 50 g červené cibule
- 50 g jemně nasekaných pražených solených burských oříšků
- 500 g jablka odrůdy Granny Smith
- 200 g avokáda
- 1 lžíce řepkového oleje
- 200 g krevet
- 20 g nasucho opraženého kokosu
- hrst koriandrových lístků
Postup
Ve velké míse smícháme limetkovou šťávu, chilli papričku, rybí omáčku a cukr. Přidáme na plátky nakrájenou červenou cibuli, tři čtvrtiny nasekaných burských oříšků a dobře promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu odležet. Poté oloupeme avokádo a spolu s jablky nakrájíme na kostky a vmícháme do připravené směsi. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm osmažíme krevety, dokud nejsou rovnoměrně růžové (asi 2 minuty). Krevety vmícháme do směsi, přidáme zbylé ořechy, koriandrové lístky a kokos.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 13.01.2017 0