Kuřecí masové koule v teriyaki omáčce

Kuřecí masové koule v teriyaki omáčce

Teriyaki omáčka dokáže z každého jídla udělat dokonalý zážitek! Ve spojení s chutí kuřecích masových koulí se jedná o opravdu dokonalý pokrm, který zároveň nenaruší váš zdravý jídelníček!:) Jako příloha se ideálně hodí basmati rýže.

Co budete potřebovat:

Na masové koule:

- 1/4 šálku mléka

- 1/4 šálku strouhanky

- 500 g mletého kuřecího masa

- 1 lžička rozmačkaného česneku

- 2 lžičky strouhaného zázvoru

- 2 lžičky jemné pokrájené šalotky

- 2 lžičky sójové omáčky

- sůl a pepř dle chuti

Na omáčku:

- 1/3 šálku sójové omáčky

- 1/4 šálku vody

- 1/4 šálku ananasového džusu

- 1/4 šálku třtinového cukru

- 2 lžičky rozmačkaného česneku

- 1 lžička strouhaného zázvoru

- 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup:

Masové koule:

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů celsia. Vymažte tukem pekáč na malé muffiny, masové koule se v něm lépe pečou – můžete však použít i obyčejný plech.

Masové koule

2. V misce smíchejte mléko spolu se strouhankou a nechte 5 minut odležet

3. Ve větší misce smíchejte mleté maso, česnek, zázvor, šalotku, sójovou omáčku, sůl a pepř. Rukama maso pěkně promíchejte a tvořte malé masové kuličky o stejné velikosti tak, aby byly i stejně prodělané. Můžete použít na odměření např. 2 lžíce masa na jednu kuličku.

4. Masové kuličky umístěte do muffinového pekáče a pečte asi 12-15 minut 

Omáčka:

1. V hrnci na střední oheň smíchejte sójovku, vodu, ananasový džus, cukr, česnek a zázvor a nechte 5 minut provařit.

2. V malé misce smíchejte škrob s vodou, ideálně použijte metličku tak ať nevznikají hrudky.

3. Škrob za stálého míchání vmíchejte do hrnce o omáčce a krátce povařte, dokud omáčka nezhoustne v konzistenci sirupu – drží pak dobře na masových kuličkách!:)

Hotové masové koule přidejte do hrnce s omáčkou a pěkné je v ní poválejte. Servírujete s rýží!:) 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 04.01.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio