Kuřecí tikka masala s jasmínovou rýží

Kuřecí tikka masala s jasmínovou rýží

Indická kuchyně patří k těm nejzajímavějším světovým kuchyním, jedná se o velice zdravá a chutná jídla, plná pikantních chutí díky obrovskému množství koření. U každého Indického pokrmu je velice důležitý právě poměr daného koření. Dnes si přípravíme kuřecí tikka masalu na kterou se používá směs koření garam masala která je běžně k zakoupení.

Co budete potřebovat

 

  • 2 větší cibule
  • 500 g kuřecích prsou
  • 3 stroužky česneku
  • cca 3 centimetry kořenu zázvoru
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžičky koření garam masala
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky skořice
  • chilli dle chuti
  • sůl a pepř
  • limetková šťáva na dochucení

Postup

Cibuli pokrájíme na kostky, nemusí být na jemno, hodíme na pánev a mírně necháme zesklovatět. Kuřecí prsa pokrájená na kostky důkladně prosolíme a opepříme, poté je přihodíme na cibulový základ a maso pěkně zatáhneme aby drželo šťávu. Plamen stáhneme na polovinu a přidáme pokrájený česnek a zázvor na jemno a necháme spolu cca 10 minut restovat.

Poté přidáme všechno koření a loupaná rajčata a necháme vařit dalších 10 minut. Ve finální fázi přidáme bílý jogurt, dochutíme solí, pepřem a trochou limetkové šťávy a 5 minut povaříme.

Servírujeme s jasmínovou rýží

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 04.02.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio