Kuřecí tikka masala s jasmínovou rýží
Indická kuchyně patří k těm nejzajímavějším světovým kuchyním, jedná se o velice zdravá a chutná jídla, plná pikantních chutí díky obrovskému množství koření. U každého Indického pokrmu je velice důležitý právě poměr daného koření. Dnes si přípravíme kuřecí tikka masalu na kterou se používá směs koření garam masala která je běžně k zakoupení.
Co budete potřebovat
- 2 větší cibule
- 500 g kuřecích prsou
- 3 stroužky česneku
- cca 3 centimetry kořenu zázvoru
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžičky koření garam masala
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky skořice
- chilli dle chuti
- sůl a pepř
- limetková šťáva na dochucení
Postup
Cibuli pokrájíme na kostky, nemusí být na jemno, hodíme na pánev a mírně necháme zesklovatět. Kuřecí prsa pokrájená na kostky důkladně prosolíme a opepříme, poté je přihodíme na cibulový základ a maso pěkně zatáhneme aby drželo šťávu. Plamen stáhneme na polovinu a přidáme pokrájený česnek a zázvor na jemno a necháme spolu cca 10 minut restovat.
Poté přidáme všechno koření a loupaná rajčata a necháme vařit dalších 10 minut. Ve finální fázi přidáme bílý jogurt, dochutíme solí, pepřem a trochou limetkové šťávy a 5 minut povaříme.
Servírujeme s jasmínovou rýží
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 04.02.2020 0