Orzo těstoviny s krevetami
Máte málo času na to uvařit si oběd a nechcete se odbývat? Zkuste tyto těstoviny, které máte za půl hodinky hotové!
Co budete potřebovat na 4 porce?
- 15 g kokosového oleje
- 70 g kadeřávku (odstonkovaného a nakrájeného na kostičky)
- 1 polévková lžíce lisovaného česneku
- 470 ml kuřecího vývaru
- 400 g konzervy rajčat
- 80 ml olivového oleje
- 80 ml balzamikového octa
- 1 čajová lžička mořské soli
- 1 čajová lžička černého pepře
- 1/4 čajové lžičky sušené bazalky
- 1/4 čajové lžičky sušeného oregana
- 160 g nevařených bio orzo těstovin
- 350 g oloupených středně velkých krevet bez ocásku
- parmezán na posypání
Ve velkém hrnci rozehřejte na středním plameni kokosový olej. Přidejte kadeřávek a česnek a restujte asi 5 minut, než kadeřávek změkne. Přidejte vývar, rajčata se šťávou, olej, ocet, sůl, pepř, bazalku, oregano, orzo a krevety, promíchejte a přiveďte k varu. Potom zmírněte na střední plamen a bez pokličky vařte 20 minut, až budou krevety matné a těstoviny měkké. Podávejte horké s parmezánem.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 15.11.2016 0