Pečené kuřecí kuličky v pomerančové omáčce
Co budete potřebovat na přípravu kuřecích meatballs:
- 1/4 šálku mléka
- 1/4 šálku strouhanky
- 750 g kuřecího mletého masa
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek jemně nasekané jarní cibulky
- 2 lžičky storuhaného zázvoru
- 2 lžíce sojové omáčky
- špetka soli
- špetka pepře
Pro omáčku:
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- špetka chilli
- 3/4 šálku pomerančové marmelády
Postup
Zapněte si troubu na 200 stupňů. V míse smíchejte všechny ingredience spolu s masem, vypracujte v pěkně kompaktní hmotu!:) Pečící papír dejte na plech a potřete trochou oleje. Poté na pečící papír tvarujte stejně velké kuličky, aby se vám tolik maso nelepilo na ruce, udržujte si je mokré.
Kuličky pečte cca 12 až 15 minut, dokud nebudou mít kuličky krásně zlatavou barvu.
Pro přípravu omáčky:
Do menšího kastrólku přidejte sezamový olej spolu s olivovým, rozehřejte na střední stupeň. Přidejte rozmačkaný česnek spolu se zázvorem, osmahněte do zlatova.
Přidejte chilli, pomerančovou marmeládu a sojovku, a vařte asi 5 minut. Omáčka vám hezky zhoustne.
Tak a můžete servírovat :)) Jako skvělá příloha vám poslouží rýže ideálně basmati.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 19.10.2017 0