
Polévka z červené čočky s římským kmínem a koriandrem
Červenou čočku má ráda většina vyznavačů zdravého životního stylu, jedná se o dostupnou surovinu bohatou na rostlinné bílkoviny, vlákninu a minerály. Skrývají se v ní ale i důležité vitamíny B1, B6 a B9 dále také vitamín C i A. Pokud nepatříte mezi milovníky luštěnin, věřte, že až ochutnáte tento recept, červenou čočku si zamilujete.
Co budete na polévku z červené čočky potřebovat:
- 200 g červené čočky
- 1 l zeleninového vývaru nebo vody
- 1 velkou cibuli
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 hrstky čerstvého koriandru do polévky i na zdobení
- špetka mletého chilli
- lžička zakysané smetany při servírování
Postup:
Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na jemno. Důkladně propláchneme čočku a přidáme jí na cibulový základ, krátce porestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a poté necháme na poloviční výkon vařit cca 20 minut dokud se čočka nezačne rozpadat a tím polévku sama přírodně zahustí. Až čočka dostatečně změkne, stáhněte ji z plotny a dochuťte římským kmínem, čerstvým koriandrem posekaným na jemno, solí, pepřem a trochou mletého chilli.
Servírujte ozdobenou lístky čerstvého koriandru, špetkou chilli a lžičkou zakysané smetany.
Přejeme vám dobrou chuť.
Další naše skvělé recepty najdete zde :)