Raw vegan pizza se špenátovým pestem a žampiony
Hlavní výhodou syrové stravy je to, že ji můžete jíst, kolik chcete. Tato strava je velice bohatá na živiny a také je velmi sytá, proto jsou porce menší. Se vší počestností vás varuji, že chuť této pizzy nemá nic společného s pizzou normální. Pizza se jí říká snad jen díky podobnému tvaru.
Co budete potřebovat:
Na těsto:
- 1/2 hrnku konopných semen, dýňových semínek a slunečnicových semen
- 1 šálek vlašských ořechů
- 1 lžička soli a pepře
- 2 lžičky sušené bazalky
- 1 polévková lžíce agáve sirupu
- 2 polévkové lžíce vody
- 1/2 cibule na jemno
- 4 stroužky česneku
Špenátové pesto:
- 5 šálků čerstvého špenátu
- 1/2 šálku piniových oříšků
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička soli a pepře
- Lžíce olivového oleje
- 1 lžička agáve
Na vrch:
- 3 větší žampiony
- 1 paprika
- 1 rajče
- Lžička tamari omáčky (sojová)
Postup:
Těsto:
Všechny suroviny rozmixujte v mixéru dokud se nezačne pěkně lepit. Poté rozdělte těsto na 4 kusy a vytvarujte ho na pizza placky. Dejte do sušičky na dobu 4-5 hodin. Nemáteli sušičku, můžete péct i v troubě na nízkou teplotu po dobu 4-5 hodin nebo dokud nebude těsto křupavé.
Špenátové pesto:
Všechny suroviny dejte do nádoby a rozmixujte je tyčovým mixérem. Do krémové konzistence. To je celá věda.
Ingredience:
Zeleninu nakrájejte na tenké plátky a smíchejte je s omáčkou tamari a bylinkami. Dejte je na chvíli do sušičky dokud nezměknou. Upozorňuji, že zelenina chutná úžasně!
Dejte to celé dohromady:
Na krustu rozetřete po celé ploše špenátové pesto, poklaďte zeleninou. Pokud máte nějaký veganský sýr či chilli papričku, nebojte se tím jídlo vylepšit.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 30.09.2015 0