Rizoto s kuřecím masem, sušenými rajčaty, bazalkou a parmazánem

Rizoto s kuřecím masem, sušenými rajčaty, bazalkou a parmazánem

Rizoto je v české republice velice oblíbené, bohužel ho většina lidí stále připravuje jen se suchým kuřecím masem, hráškem a mrkví. Chce to změnu! Dnes se podíváme na to, jak si připravit italské rizoto se speciální rýží právě na rizoto!:)

Co budeme potřebovat (4 porce)

 

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky
  • 200 g rýže arborio
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 500 g kuřecích prsou
  • čerstvá bazalka
  • 80 g sušených rajčat ( můžete i více dle chuti)
  • lžíce másla
  • parmazán na posypání
  • chilli paprička
  • sůl a pepř

Goat Cheese and Sun Dried Tomato Risotto

Postup:

1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a okořeníme solí a pepřem. Rozpálíme pánev se lžící olivového oleje a maso orestujeme.

2. Šalotky nakrájíme na jemno a krátce orestujeme na lžíci olivového oleje, k šalotce přidáme arborio rýži, pěkně promícháme a zalijeme bílým vínem. Víno necháme vyvařit, nezapomeňte občas promíchat:)) Až se víno vyvaří, začneme rýži podlévat vývarem tak, aby rýže byla pořád trochu zalitá.

3. Rizoto necháme cca 15 minut lehce vařit za občasného míchání a podlévání vývarem. Po 15 minutách přidáme orestované kuřecí prsa a pokrájená sušená rajčata. Dochutíme bazalkou a solí. Necháme společne povařit cca 5 minut aby se chutě hezky sjednotily.

Na konec přidáme lžíci másla pro zjemnění + pokrájenou chilli papričku. Parmazán můžete vmíchat už do rizota a poté si talíř ještě posypat!:) Ale s parmazánem opatrně, obsahuje hodně tuku!

Přejeme vám dobrou chuť!

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 01.11.2019 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio