Rukolový salát s opečeným bramborem, prošutem, sušenými rajčaty a parmazánem
Máte rádi rukolu? A co takhle rukolový salát? Ano, samotná rukola tolik nezasytí ale když k rukole přidáte pečený brambor, prošuto a parmazán, vznikne vám výborná večeře nebo lehký oběd. Rukola je navíc bohatým zdrojem vitamínů, konkrétně vitamínu „C“ a např. betakarotenu.
Co budete k přípravě 2 porcí potřebovat:
1. 500 g rukoly
2. 100 g prošuta
3. 50 g parmazánu
4. 3 lžíce olivového oleje
5. 200 g brambor
Postup:
1. Brambory nakrájíme na čtvrtky, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olivovým olejem a opékáme na pečícím papíru zhruba 20 minut na 180 stupňů.
2. Pokrájené prošuto můžete buďto vmíchat do salátu studené nebo orestované, my doporučujeme krátce orestovat, pustí poté do salátu více chuti.
3. Rukolu properte pod tekoucí vodou, smíchejte v misce s olivovým olejem a sušenými rajčaty, poté smíchejte se ostatními surovinami a na závěr při servírování přidejte hoblinky parmazánu.
Přejeme vám dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 06.11.2018 0