Šafránové rizoto s krevetami
Ingredience na 1 porci:
- 10 g olivového oleje
- 60 g rýže arborio
- 100 ml bílého suchého vína
- 200 ml zeleninového vývaru
- 80 g krevet
- 100 g cherry rajčátek
- 1 šalotka
- plocholistá petrželka
- sůl, pepř
- citronová šťáva
- špetka šafránu
Postup
Část olivového oleje zahřejeme a orestujeme na něm nasekanou šalotku a rýži. Poté podléváme střídavě vínem a teplým vývarem. Nepodléváme najednou celým množstvím tekutiny, vždy jen tolik, aby byla rýže zakrytá. Stále mícháme, tekutinu průběžně doléváme, až je rýže měkká. Během vaření osolíme a přidáme šafrán a cherry rajčátka. Na zbylém olivovém oleji orestujeme krevety, které nakonec osolíme, opepříme, zastříkneme citronovou šťávou a zdobíme jimi hotové rizoto, které ještě můžeme dochutit trochou citronové trávy. Posypeme nasekanou petrželkou.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 12.12.2016 0