Šafránové rizoto s krevetami

Šafránové rizoto s krevetami

Ingredience na 1 porci:

 

  • 10 g olivového oleje
  • 60 g rýže arborio
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 80 g krevet
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 šalotka
  • plocholistá petrželka
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
  • špetka šafránu

Postup

Část olivového oleje zahřejeme a orestujeme na něm nasekanou šalotku a rýži. Poté podléváme střídavě vínem a teplým vývarem. Nepodléváme najednou celým množstvím tekutiny, vždy jen tolik, aby byla rýže zakrytá. Stále mícháme, tekutinu průběžně doléváme, až je rýže měkká. Během vaření osolíme a přidáme šafrán a cherry rajčátka. Na zbylém olivovém oleji orestujeme krevety, které nakonec osolíme, opepříme, zastříkneme citronovou šťávou a zdobíme jimi hotové rizoto, které ještě můžeme dochutit trochou citronové trávy. Posypeme nasekanou petrželkou.

Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 12.12.2016 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio