
Salát s tuňákem, pečeným bramborem, vejci a zeleninou
Salát s tuňákem je velice jednoduché a výborné jídlo. Tento recept je navíc obohacen o pečené brambory a vejce, tudíž se jedná a komplexní zdroj živin. Bílkoviny a tuk z tuňáka, sacharidy z brambor a vláknina a vitamíny ze zeleniny, ideální kombinace! Jídlo vhodné jako oběd nebo večeře.
Co budete na přípravu salátu s tuňákem potřebovat:
- 1 plechovku tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 vejce
- 100 g cherry rajčat
- 50 g černých oliv
- 100 g brambor
- 1 citrón
- hrst rukoly
- pár fazolových lusků
- 2 lžíce olivového oleje
- vinný ocet
Postup
Oloupeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky viz. foto. Umístíme je do vymazaného pekáčku a dáme péct na 180 stupňů cca na 30-40 minut do měkka a zlatavé barvy. Mezitím si dáme vařit vejce na tvrdo, na lžíci olivového oleje orestujeme zelené fazolky, pokrájíme rajčata a vypeckujeme olivy. V misce smícháme veškerou zeleninu a ochutíme jí olivovým olejem a vinným octem. Veškeré ingredience dáme dohromady až při servírování na talíř.
Přejeme všem dobrou chuť!
Více našich skvělých receptů najdete zde