Salát s tuňákem, pečeným bramborem, vejci a zeleninou

Salát s tuňákem, pečeným bramborem, vejci a zeleninou

Salát s tuňákem je velice jednoduché a výborné jídlo. Tento recept je navíc obohacen o pečené brambory a vejce, tudíž se jedná a komplexní zdroj živin. Bílkoviny a tuk z tuňáka, sacharidy z brambor a vláknina a vitamíny ze zeleniny, ideální kombinace! Jídlo vhodné jako oběd nebo večeře.

Co budete na přípravu salátu s tuňákem potřebovat:

 

  • 1 plechovku tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 vejce
  • 100 g cherry rajčat
  • 50 g černých oliv
  • 100 g brambor
  • 1 citrón
  • hrst rukoly
  • pár fazolových lusků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • vinný ocet

Postup

Oloupeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky viz. foto. Umístíme je do vymazaného pekáčku a dáme péct na 180 stupňů cca na 30-40 minut do měkka a zlatavé barvy. Mezitím si dáme vařit vejce na tvrdo, na lžíci olivového oleje orestujeme zelené fazolky, pokrájíme rajčata a vypeckujeme olivy. V misce smícháme veškerou zeleninu a ochutíme jí olivovým olejem a vinným octem. Veškeré ingredience dáme dohromady až při servírování na talíř.

Přejeme všem dobrou chuť!

Více našich skvělých receptů najdete zde

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 18.02.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio