Slávky na víně a citronu
Ingredience na 2 porce:
- 500 g slávek
- 10 g olivového oleje
- 100 ml bílého suchého vína
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotka
- pepř, sůl
- plocholistá petrželka
- citron
- 100 g celozrnného chleba
Postup
Slávky několikrát propereme ve studené vodě, případně je i očistíme kartáčkem od povrchových nečistot. Všechny otevřené mušle vyhodíme a použijeme jen ty, které jsou pevně zavřené. V hrnci zahřejeme olivový olej a přidáme drobně nasekanou šalotku, česnek a vše krátce orestujeme. Přidáme slávky, osolíme, opepříme a podlijeme bílým vínem, případně i trochou vody. Dusíme zvolna pod poklicí asi 10 minut a nemícháme. Hotové slávky pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou plocholistou petrželkou. Neotevřené mušle vyhodíme. Podáváme s celozrnným chlebem.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 12.12.2016 0