Špagety s rajčatovou omáčkou a krůtími masovými koulemi
Špagety jsou velice oblíbeným pokrmem, nevidíme jediný důvod, proč ho nezařadit do svého zdravého jídelníčku. Stačí pouze stále dodržovat správný poměr příjmu a výdeje energie a není zde žádný problém. Pokud tedy nepatříte mezi lidi, kteří omezují ve své stravě sacharidy, ti mohou šáhnout např. po cuketových špagetách.
Co budete potřebovat:
- 100 g mletého krůtího masa ( můžete použít i 100 % hovězí )
- 1/2 cibule
- 2 větší rajčata
- cca 100 g špaget v suchém stavu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 plechovku loupaných rajčat
- 1 stroužek česneku
- 2 hrstky oregána
- sůl, pepř dle chuti
- trocha parmezánu při servírování
Postup:
Špagety uvařte al-dente, cca 8-9 minut, záleží na značce a druhu. Mezitím si na olivovém oleji orestujte na jemno nakrájenou cibulku a přidejte pokrájená čerstvá rajčata, nechte chvilku povařit a přidejte rajčata z konzervy. Stáhněte na menší výkon a nechte v klidu pobublávat. Mezitím si dochutťe mleté maso solí, pepřem a trochou oregána, následně z něj tvořte menší koule – kvalitní mleté maso by mělo držet pohromadě bez problému, pokud budete mít problémy, můžete do masa přidat jedno vejce.
Masové koule ideálně vedle na pánvi orestujte na lžíci olivového oleje, maso se tak zatáhne a udrží v sobě více šťávy. Poté můžete maso přidat do rajčatové omáčky a nechat cca 45 minut provařit. Nezapomeňte kontrolovat množství omáčky – můžete podlít trochou vody. Ve finále omáčku dochuťte česnekem a oregánem.
Servírujte s trochou čerstvě nastrouhaného parmezánu. Přejeme vám dobrou chuť!
Více našich receptů najdete zde
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 14.01.2021 0