Španělské Gazpacho - Polévka která se nevaří!

Španělské Gazpacho – Polévka která se nevaří!

Rajčata omyjeme, dáme spařit do vroucí vody, poté je hodíme do vody s ledem a oloupeme. Voda s ledem zařídí teplotní šok a rajčata půjdou lépe oloupat. Oloupeme česnek a cibuli, pokrájíme na jemno. Okurku nakrájíme na kostičky. Papriku očistíme a ozdobně nakrájíme.

Do nádoby vložíme cibuli, rajčata, pepř, vinný ocet, rajčatový protlak, česnek a olej. Směs mixujeme tyčovým mixérem dokud nemá hladkou konzistenci.

Hotovou polévku přelijeme do nádoby a necháme chladit cca 30 minut v lednici.

Co budete potřebovat na 2 pěkné porce:

 

  • 30 ml citronové šťávy
  • 15 ml olivového oleje
  • 1/4 salátové okurky
  • 500g rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 400g rajčatového protlaku
  • 15ml vinného octa
  • 1 cibule
  • 1/2 zelené papriky

 

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 07.07.2021 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio