Těstovinový salát s lilkem a sýrem feta
Uvařte penne. Lilek nakrájejte na plátky a nechte nějakou dobu vysušit mezi ubrousky. Lilek trochu osolte himalájskou růžovou solí, okořeňte oreganem, potřete olivovým olejem a dejte grillovat do trouby, dokud lilek nezměkne a nechytí zlatavou barvu.
Česnek nakrájejte na plátky a orestujte na mírném plameni, asi na 2 lžících olivového oleje. Rajčata nakrájejte na kostky a přidejte do pánve. Přidejte kapku balsamika a nechte zarestovat. Povařte cca 10 minut a podle chuti přidejte balsamiko. Stáhněte z ohně a přidejte čerstvé bylinky, oregáno nebo bazalku. Nechte vychladnout.
Uvařené a vychladlé těstoviny smíchejte se vzniklou směsí a nechte uležet v ledničce. Servírujte se sýrem feta a ozdobte čerstvými bylinkami.
Co budete potřebovat:
- 200 g Penne
- 1 lilek
- 5 lžic olivového oleje
- 50 g sýru feta
- čerstvé bylinky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce balsamika