Těstovinový salát s lilkem a sýrem feta

Těstovinový salát s lilkem a sýrem feta

Uvařte penne. Lilek nakrájejte na plátky a nechte nějakou dobu vysušit mezi ubrousky. Lilek trochu osolte himalájskou růžovou solí, okořeňte oreganem, potřete olivovým olejem a dejte grillovat do trouby, dokud lilek nezměkne a nechytí zlatavou barvu.

Česnek nakrájejte na plátky a orestujte na mírném plameni, asi na 2 lžících olivového oleje. Rajčata nakrájejte na kostky a přidejte do pánve. Přidejte kapku balsamika a nechte zarestovat. Povařte cca 10 minut a podle chuti přidejte balsamiko. Stáhněte z ohně a přidejte čerstvé bylinky, oregáno nebo bazalku. Nechte vychladnout.

Uvařené a vychladlé těstoviny smíchejte se vzniklou směsí a nechte uležet v ledničce. Servírujte se sýrem feta a ozdobte čerstvými bylinkami.

Co budete potřebovat:

 

  • 200 g Penne
  • 1 lilek
  • 5 lžic olivového oleje
  • 50 g sýru feta
  • čerstvé bylinky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce balsamika
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 15.06.2015 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio