Tofu tiramisu
Ingredience na 8 porcí:
- 200 g špaldových cukrářských celozrnných piškotů
- 500 g neochuceného tofu
- 230 g sójového vanilkového pudinku
- 40 g medu
- 100 g mandlového másla
- 20 g amaretta
- 1/3 hrnku silné kávy
- 1 lžíce holandského kakaa
Na dno obdélníkového skleněného pekáče rozložíme jednu polovinu piškotů. Uvařenou kávu smícháme s amarettem a polovinu použijeme na pokapání. Tofu, pudink, med a ořechové máslo rozmixujeme dohladka a polovinu rozetřeme na piškoty. Zbývající piškoty pokapeme kávovým nápojem s amarettem a poklademe je na vrch. Vrstvení zakončíme tofu směsí a posypeme kakaem. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme na 24 hodin do ledničky, aby se veškeré chutě spojily.
Autor: Lucie Kovandová | Rubrika: Recepty | Přidáno: 19.02.2017 0