TOP RECEPTY: Spaghetti aglio olio e peperoncino
Když jste vegetarián, nebo prostě jen zrovna nemáte chuť na maso, je tohle jídlo jasnou volbou. Když se tak zamyslím, asi neznám lepší, jednodušší a rychlejší jídlo na přípravu, uspokojení chutí a zahnání hladu. POZOR i aglio olio se dá zkazit, dávejte si pozor, ať česnek nespálíte, jídlo je pak hořké a nedá se jíst!:)
Co budete potřebovat:
- Kvalitní italské spaghetti nebo za 14 Kč z lidlu:) (Jsou opravdu dobré)
- Kvalitní český česnek
- Extra panenský olivový olej
- Chilli papričku
- Petržel
- Parmazán
Příprava:
Většina lidí krájí česnek na plátky, já doporučuji česnek rozmáčknout plochou stranou nože a poté ho krájet na co nejemnější kostičky. Česnek tak pustí mnohem více aroma do olivového oleje. Nalijte dostatečné množství oliváče do pánve a zapněte cca na poloviční výkon. Přihoďte česnek a pokrájenou chilli papričku. Jakmile se začne česnek smažit, stáhněte na minimum ať vám česnek nezhořkne. Spaghetti se snažte uvařit al dente. Myslete na to, že při „válení“ v pánvi s oliváčem a česnekem, ještě mohou trochu dojít.
Hotové spaghetti přihoďte do pánve, přidejte posekanou petržel a nechte spaghetti trochu seznámit se s jejich novou chutí:))
Servírujte posypané parmazánem.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 15.12.2016 0