Zdravé pečení: Třešňový cheesecake

Zdravé pečení: Třešňový cheesecake

Zdravé pečení je stále více v oblibě, takový jednoduchý základní sladký pokrm, který se dá připravit ve zdravé podobě, je určitě cheesecake. Je plný bílkovin a komplexních sacharidů, tudíž se jedná např. o skvělou snídani či svačinu odpoledne ke kávě. Pojďme se tedy podívat na recept. 

Co budete potřebovat:

Korpus

  • 200 g Bebe sušenek
  • 30 ml mandlového mléka

Náplň

  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 40 g kokosového cukru
  • 2 lžičky škrobu
  • Špetka soli
  • Citrónová kůra 2 g

Třešňová vrstva

  • 500 g třešňového kompotu
  • Kokosový cukr 5 lžic
  • Želatina 15 g
  • Studená voda 10 lžic

1.Korpus

V misce nadrťte Bebe sušenky, přidejte trochu mandlového mléka, ne moc ani ne málo, tak akorát, aby vám vzniklo těsto. Toto těsto dejte do dortové formy a rozprostřete až do krajů. Dejte péct na 10 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů.

2.Náplň

Smíchejte odtučněný tvaroh, jogurt, vejce, kokosový cukr, trochu škrobu a vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Tuto směs poklaďte na upečený korpus a dejte péct na 45 minut při 140 stupních.

Pod mřížku do trouby se doporučuje umístit nádobu s vodou, aby sušenkový korpus úplně nevyschnul.

3.Vrstva na vrch:

Třešnový kompot dáme ohřát v hrnci a vedle si připravíme želatinu ve vodě. Poté želatinu smícháme s kompotem a poklademe na upečený cheesecake a dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 04.03.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio