Zdravé pečení: Třešňový cheesecake
Zdravé pečení je stále více v oblibě, takový jednoduchý základní sladký pokrm, který se dá připravit ve zdravé podobě, je určitě cheesecake. Je plný bílkovin a komplexních sacharidů, tudíž se jedná např. o skvělou snídani či svačinu odpoledne ke kávě. Pojďme se tedy podívat na recept.
Co budete potřebovat:
Korpus
- 200 g Bebe sušenek
- 30 ml mandlového mléka
Náplň
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 2 vejce
- 40 g kokosového cukru
- 2 lžičky škrobu
- Špetka soli
- Citrónová kůra 2 g
Třešňová vrstva
- 500 g třešňového kompotu
- Kokosový cukr 5 lžic
- Želatina 15 g
- Studená voda 10 lžic
1.Korpus
V misce nadrťte Bebe sušenky, přidejte trochu mandlového mléka, ne moc ani ne málo, tak akorát, aby vám vzniklo těsto. Toto těsto dejte do dortové formy a rozprostřete až do krajů. Dejte péct na 10 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů.
2.Náplň
Smíchejte odtučněný tvaroh, jogurt, vejce, kokosový cukr, trochu škrobu a vše důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Tuto směs poklaďte na upečený korpus a dejte péct na 45 minut při 140 stupních.
Pod mřížku do trouby se doporučuje umístit nádobu s vodou, aby sušenkový korpus úplně nevyschnul.
3.Vrstva na vrch:
Třešnový kompot dáme ohřát v hrnci a vedle si připravíme želatinu ve vodě. Poté želatinu smícháme s kompotem a poklademe na upečený cheesecake a dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 04.03.2020 0