Trhané kuřecí maso s rýží, guacamole a rajčatovou salsou
Tento jednoduchý recept si prostě zamilujete, nevšední „sexy“ jídlo, které zapůsobí na každého už jen svým vzhledem, nemluvě o jeho znamenité chuti, kombinace trhaného kuřecího masa, avokáda, rýže a čerstvé rajčatové salsy vás zaručeně dostane!:)
Co budete potřebovat:
- 2 kuřecí stehna s kostí a kůží
- 100 g jasmínové rýže ( uvařené )
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 větší avokádo
- 2 rajčata
- 1 šalotku
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 limetky
- 2-3 listy koriandru ( 2-3 špetky sušeného )
- 2 lžíce mexického koření ( používáme tex mex z lidlu )
- 1 špetka římského kmínu
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
1. Začněte kuřecím masem – kuřecí stehna nasolte a napepřete a dejte péct na 180 stupňů asi na 60 minut na horkovzdušný režim do trouby.
2. Mezitím si připravte guacamole dle našeho receptu zde.
3. Rajčatovou salsu připravte následovně: rajčata se snažte nakrájet na co nejmenší kostičky dokážete viz. obrázek. Poté na jemno pokrájejte šalotku a v misce smíchejte pokrájené rajčata, šalotku, olivový olej, limetkovou šťávu a koriandr.
4. Kuřecí stehna vyndejte z trouby a nechte chvilku vychladnout, ze stehen odstraňte kůži a vidličkou trhejte maso od kosti na menší vlákna. Maso v misce smíchejte s rajským protlakem, mexickým kořením a římským kmínem.
Maso, rýži, guacamole a salsu servírujte dle úvodního obrázku:) Přejeme dobrou chuť!:)
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 11.02.2021 0