Zapečené nachos s mletým masem a guacamole

Zapečené nachos s mletým masem a guacamole

Mexické recepty jsou u nás stále více oblíbené, jedná se o velice pestrou kuchyni, ve které se používá hodně zeleniny a přírodních surovin a všemožných koření a chutí, proto se také skvěle hodí do zdravějších jídelníčků, samozřejmě i zde najdete kaloricky vydatné jídla ale vždy se dá něco vyměnit za méně kalorického apod. pokud tedy jste ve striktní dietě, nahradíte např. čedar za nějaký méně tučný sýr apod. 

Co budete potřebovat na přípravu Nachos s mletým masem a Guacamole:

- 1 balení kukuřičných tortilla chipsů

- 100 g mletého hovězího masa

- 2 šálky strouhaného čedaru

- Guacamole dle chuti, my hodně! – –recept na to naše zde–

- Cherry rajčata

- Jalapeňos papričky, mohou být čerstvé nebo nakládané

- 2 lžíce zakysané smetany nebo bílého jogurtu

- 1 červená cibule

- Hrst čerstvého koriandru

Postup:

1. Nejdříve začněte přípravou masa – dochuťte solí a ideálně mexickým kořením. Poté maso rozdělte na měnší kousky viz. obrázek. Na pánvi orestujte asi 3-4 minutky tak aby maso bylo prodělané.

2. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů - na plech rozmístěte do jedné vrstvy tortilla chipsy a poté pěkně přikrejte vrstvou strouhaného čedaru, mletého masa a jalapeňos papriček. Pečte cca 10 minut, je potřeba občas kontrolovat!:)

3. Po upečení přidejte guacamole a zakysanou smetanu!:) 

Nachos s mletým masem a guacamole

Přejeme všem dobrou chuť!

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 03.01.2022 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio