Zapečené těstoviny s ricottou a rajčaty
Tyto zapečené těstoviny s ricottou, rajčaty a mozzarellou jsou velice rychlé a jednoduché jídlo na přípravu!:) Hotovo máte do 30 minut i s 15 minutama v troubě!:) Pokud tedy patříte mezi milovníky italské kuchyně tak jako my, nemáte o čem přemýšlet a můžete se pustit do přípravy!:)
Co budete potřebovat:
- 250 g těstovin – ideálně celozrnných
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 cibule
- 1 konzerva loupaných rajčat – ideálně drcených
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička oregána
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 balení mozzarelly
- 200 g ricotty
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
1. Dejte vařit vodu, osolte jí a dejte do ní vařit těstoviny podle návodu, tak aby těstovina byla na zkus – berte v potaz, že v troubě poté ještě dojdou.
2. Na pánvičce rozpalte lžíci olivového oleje a orestujte na něm do sklovata jemně pokrájenou cibulku, oheň ztlumte a přihoďte k cibulce na jemno pokrájený česnek.
3. Na cibulový základ s česnekem přilejte drcená rajčata, dochuťte solí a pepřem a nechte chvilku provařit. V posledních 2 minutách vaření přidejte oregáno spolu s bazalkou, čím déle se oregáno s bazalkou vyvařuje, tím více ztrácí své aroma, takže čím méně, tím lépe!
4. Uvařené těstoviny smíchejte ve větším pekáčku spolu s omáčkou a ricottou tak, ať se všude všechno dostane!:)
5. Na těstoviny ve finále nakrájete na plátky mozzarellu a dejte na 15 minut zapéct do trouby na 180 stupňů.
Přejeme vám dobrou chuť!
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 16.02.2021 0