Zdravá svačina – 3 skvělé sendviče s vysokým obsahem bílkovin.
1. Sendvič s uzeným lososem
Přidaná hodnota:
Sýr obsahuje další bílkoviny a vápník, který je důležitý pro stavbu kostí. Červená paprika je plná vitamínu C, což je silný antioxidant a může pomoci poněkud snížit srdeční tep při cvičení, a tím zredukovat únavu.
Ingredience:
- 1/2 šálku tvrdého sýru do 20% tuku
- 2 lžíce nakrájeného kopru
- 3 malé kyselé okurky
- 1/2 vymačkaného citronu
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 2 krajíce žitného chleba
- 60g uzeného lososa
- 1 šálek opečené červené papriky
- 2 šálky pokrájené rukoly
Postup:
V malé míse smíchejte nastrouhaný sýr, kopr, nakrájené okurky, citrónovou šťávu a černý pepř. Touto pomazánkou namažty krajíc chleba a přidejte plátky uzeného lososa, okurky na ozdobení, čerevené papriky a rukolu. Poté přiklopte dalším krajícem.
2. Pita chléb s kuřecím masem a mangem
Přidaná hodnota:
Avokádo a mandle obsahují významné množství kvalitních tuků, které mohou pomoci vaší tělesné stavbě. Mango dává sendviči sladkou tropickou chuť a obsahuje významný podíl vitamínu C.
Ingredience:
- 3/4 šálku řeckého jogurtu
- 1/2 šálku vymačkaná limetky
- 1,5 lžičky žlutého kari
- 1/4 lžičky chilli nebo kajenského pepře
- 1 šálek nakrájeného grillovaného kuřecího masa
- 1/4 nakrájeného manga
- 1/3 šálku nasekaných mandlí
- 1/2 stonku řapíkatého celeru na jemno
- 1/2 jarní cibulky na jemno
- 1 celozrný pita chléb
- 1/4 avokáda jemně nakrájeného
Postup:
Smíchejte řecký jogurt, limetkovou šťávu, kari a chilli (nebo kajenský pepř). Přidejte kuřecí maso, mango, mandle, celer a jarní cibulku. Rozkrojte Pita chléb na dvě poloviny a přidejte směs, do které rozmíchejte avokádo.
3. Sendvič s bílými fazolemi a ricottou
Přidaná hodnota:
Sýr ricotta dává sendviči jemnější a krémovou chuť a mimo jiné obsahuje také významně mnoho bílkovin. V rictottě jsou též zdroje oxidu dusnatého, který prospívá svalovým kontrakcím a zlepšuje výkon svalů.
Ingredience:
- 100g konzervovaných fazolí
- 3/4 šálku nízkotučného sýru ricotta
- 1/2 šálku jemně nasekané cibule
- 1/3 šálku jemně nasekané petržele
- 1/2 citrônu
- 1 lžička uzené papriky
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1 rajče nakrájené na plátky
- 2 šálky baby špenátu
- 2 krajíce kváskového chlebau
Postup:
Vložte fazole do velkého hrnce a na hrubo je rozmačkejte vidličkou nebo jiným nástrojem. Přidejte sýr ricottu, červenou papriku, petržel, citronovou šťávu, papriku, sůl a pepř. Odpovídající množství fazolové směsi, rajčat a špenátu namažte na krajíc chleba a přikryjte druhým krajícem.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Recepty | Přidáno: 07.07.2018 0