3 tipy jak vybrat maso na grill!

3 tipy jak vybrat maso na grill!

Chcete grilovat, jste v dietě, takže krkovice nepřipadá v úvahu a ostatní maso se vám zdá tuhé? A když ne tuhé, tak za něj platíte velké peníze. Nemusí tomu být vždycky tak.

1. Tip – kupujte hovězí maso uzrálé, nebo ho nechte uzrát doma!

I takové hovězí z přední části, může být na grillu lahůdka. Stačí umět vybrat a vybraný kus masa nechat uzrát. Maso v žádném případě nikdy nenakládejte do soli, sůl vytahuje z masa vodu a tím pádem je maso tuhé!

Skvělý výběr je například maso z hovězího krku, toto maso se dá sehnat něco mezi 200-250 kč za kilogram, což není tolik. Vystačí bez problému na 5 steaků! U této části masa je důležitá doba zrání, pokud si maso koupíte čerstvě poražené, nebojte se ho doma naložit, např. do směsi bylinek a rostlinného oleje s trochou pepře. V uzavřené nádobě ho nechte odpočívat klidně 10 dní. V žádném případě nepoužívejte všelijaké pytlíčky se zázračným kořením na grillování! Udělejte si vše poctivě doma!

2. Tip – Zkuste krůtí prsa, při dobrém výběru a správné úpravě sušit ústa rozhodně nebudete!

Sežeňte si krůtí maso od ověřených dodavatelů. Člověk by nikdy neřekl, jak moc velký vliv to na chuti a konzistenci masa může mít. Maso naložte den předem, nechte marinádu působit přes noc. Pozor, nikdy nesmíte krůtí prsa ugrillovat k „smrti“. Maso musí být šťavnaté, stačí když překročí teplotu 70 stupňů celsia. Pro začátek se vám hodí teploměr, který je určený přímo na měření teplot v mase. Věřte mi, že to za pár opakování budete mít v ruce a žádný teploměr už nebudete potřebovat.

3. Tip – vepřové je tučné? Ano, tučné části má, ale má i časti, které jsou v pořádku.

Při výběru vepřového masa na grill, se určitě vyhnětě bůčku a krkovici. Libová plec, libová kýta a samozřejmě panenská svíčková, to je uplně jiná liga. Panenská svíčková má velikou výhodu v tom, že nepotřebuje žádnou dobu zrání, jemnost a šťavnatost panenské svíčkové, můžete ohrozit pouze vy, a to její přípravou!

Maso by nemělo překročit teplotu 70 stupňů celsia, minimálně však doporučuji teplotu 59 stupňů. Při těchto teplotách si maso zachová tu nejlepší konzistenci a šťávu uvnitř sebe.

Recepty na marinády a dipy ke grilování čekejte v příštím článku.

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 20.04.2020 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio