Domácí bezlepkový chléb – v domácí pekárně je to hračka
Co takhle čerstvý chléb z domácí pekárny a ještě ke všemu bez lepku? Žádný problém s domácí pekárnou DOMO B3963 s programem bezlepkového pečení!
Tato domácí pekárna udělá všechno za vás, stačí pouze umístit ingredience a hnětení, kynutí a pečení už pekárna obstará sama!:) Možnost odloženého startu navíc zajistí, že se ráno probudíte a bude na vás čekat k snídaní čerstvé upečený chléb!
Dále také disponuje programem pro pečení bezlepkového chleba, což také není samozřejmostí, dále lze pekárnu samozřejmě využít pouze jako hnětač na těsto či pec!:) Hlavní velkou výhodou této domácí pekárny je, že funguje na bezřemínkový pohon, u kterých u dřívějších modelů docházelo dost často k poruchám, tato pekárna má přímý pohon.
Existuje spousta druhů chlebových směsí, kdy máte chleba bez jakékoliv námahy. Jediné co, tak musíte nasypat směs do pekárny, zalít vlažnou vodou a pak už jen čekat než bude chléb hotový.
Pokud vás však baví experimentovat, můžete si různé směsi zkoušet podle sebe a vytvořit si tak svůj originální chléb, kterým překvapíte svojí návštěvu!:)
Zde je náš tip na recept: Bezlepkový chléb
Co budete potřebovat:
– 250 g bezlepkové mouky
– 100 g pohankové mouky
– 10 g sušeného droždí
– 350 ml pitné vody
– 2 lžíce oleje
– 1 lžíce jablečného octa
– 2 lžičky soli
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička cukru
– 1 hrst slunečnicových semínek
Postup:
1. Do nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme cukr, ocet, olej, sůl, koření a droždí, promícháme a potom přidáme obě mouky
2. Přidáme slunečnicová semínka, pekárnu nastavíme na rychlý program pečení chleba
3. Upečený chléb vytáhneme, necháme vychladnout, odstraníme z něj vrtulku a servírujeme na plátky.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 10.08.2019 0