Odšťavňovač – Proč? Nač? Zač?
Zahlédli jste někde reklamu na odšťavňovače nebo zaslechli “šťavnatou” diskuzi kolegů a začali přemýšlet nad tím, k čemu vlastně odšťavňovač je? Jestli nejde jen o módní bublinu, která zakrátko praskne? Pojďme se na odšťavňování podívat společně, projít výhody i mýty a prozkoumat jeden konkrétní model odšťavňovače.
Proč je vlastně odšťavňování ovoce nebo zeleniny dobré?
Pro zdraví. A to doslova. Z čerstvě připravené šťávy získáte pro své tělo maximum vitamínů, živin a zdravých látek, které vám žádná krabička z lékárny nezajistí. V čerstvé šťávě navíc dodáte tělu tolik potřebné enzymy, které mají pozitivní vliv na detoxikaci i energii, posilují imunitu a tlumí záněty. V doma připravené šťávě máte navíc přehled o tom, co skutečně pijete. Žádná chemie, žádné přidané cukry, žádné koncentráty!
Nač se zaměřit při výběru odšťavňovače?
Na to, co budete nejčastěji odšťavňovat. Na pohodlné vkládání, které vám ušetří spoustu práce s přípravou a krájením surovin. Na jednoduchost čištění. Na styl odšťavňování – odstředivé odšťavňovače jsou sice rychlé, ale ve šťávě nenajdete tolik vitamínů, enzymů a živin jako když použijete šnekový odšťavňovač s pomalými otáčkami.
Zač pořídíte skutečně dobrý odšťavňovač, který splňuje všechny vaše požadavky?
Pokud trváme na skutečně efektivním odšťavňování, stane se nejlepší volbou odšťavňovač české značky G21 Gracioso. Jeho přednosti jsou jasné:
- snadné ovládání pomocí dotykového displeje
- nejefektivnější způsob odšťavňování díky horizontálně umístěnému keramickému šneku
- velký vkládací otvor 7,5 cm pro rychlou přípravu surovin bez krájení
- maximální výtěžnost z ovoce a zeleniny díky pouhým 70 otáčkám/min.
- schopnost dokonale odšťavnit veškeré suroviny jak tvrdou kořenovou zeleninu, tak i peckoviny, bobule, bylinky, citrusy
- extra snadná údržba
- garance spolehlivosti díky prodloužené záruce 4 roky
Výrobce tohoto klenotu se specializuje na produkty pro zdravou výživu ve špičkové kvalitě a plné výbavě za dostupné ceny. Odšťavňovač proto dostanete i s kvalitní nádobkou s úchopem na čerstvě připravenou šťávu, nádobkou na odšťavněnou dužninu i pěchovadlem.
Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 03.10.2019 0