V čem nejlépe upravit kuřecí prsa

V čem nejlépe upravit kuřecí prsa

Kuřecí prsa jsou základem zdravého stravování, i když v dnešní době je některé kuřecí maso plné hormonů. Pokud nenakupujete maso z bio chovu, nic moc jiného obyčejnému člověku s průměrným příjmem nezbývá, než do zdravého výživového plánu zařadit „obyčejná“ kuřecí prsa.

Příprava na pánvi?

Ano, příprava na pánvi připadá v úvahu, jestliže máme kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem, díky kterému se dá maso opékat na sucho. Jelikož se maso dělá pomaleji a postupně z obou stran, je maso sušší.

Příprava na páře?

Ano, tato příprava je asi ze všech nejzdravější, ale maso z páry chutná tak nějak mdle, nezajímavě, zkrátka to není ono, ale to je pouze můj osobní názor. Věřím, že některým lidem maso upravené v páře vyhovuje a ti tak mají velkou výhodu.

Příprava v troubě?

Příprava v troubě? Příprava v troubě je opravdu špatná volba, maso je vysušené, tvrdé. Něco jiného je, když maso necháme zatáhnout na pánvi a dáme ho do trouby dopéct. Zatáhnuté maso (orestované ze všech stran) si udrží šťávu.

Příprava na grillu?

Před touto přípravou je vhodné maso naložit. Na obyčejném grilu je důležité mít dobrý odhad, nebo tepelnou jehlu, která vám řekne, kolik stupňů má maso uvnitř. Na grillu máme tendenci maso přepékat.

Příprava na kontaktním grilu?

Ano, tato příprava je velice vhodná! Maso se griluje z obou stran najednou, tím pádem se razantně zkracuje doba přípravy, postačí cca 3 minuty. Teflonový vroubkovaný povrch zabrání přilepení masa ke grilu a umožňuje nám grilovat maso úplně na sucho.
Troufám si říct, že kuřecí prsa z kontaktního grilu jsou nejvíce šťavnatá ze všech těchto vyjmenovaných úprav.

 

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Tipy | Přidáno: 27.07.2015 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio