Denní super jídelníček!

Denní super jídelníček!

Dobrý den, každý z vás určitě všude čte u superpotravinách, na co jsou dobré a jak skvěle fungují. Kdy je ale jíst? Co jíst k snídani, co ke svačině, co k obědu a co zase k večeři? V tomto článku vám ukážeme, jak to může skvěle fungovat:)

Snídaně:

Snídaně je základ dne a proto by se neměla podceňovat! Nejlepší kombinací k snídani jsou určitě zdroje sacharidů ale zároveň také nějaké ty bílkoviny, které vyhladovělé svaly po noci velice ocení!

Horký tip na super snídani: Sójový jogurt, bezlepkové vločky , sušené mango, chia semínka a zakápnout trochou lněného oleje! Jednoduchá a rychlá snídaně, která má vše co super snídaně má mít:)

Svačina:

Dopolední svačina, je pro většinu lidí snad ještě větší otrava, než snídaně. Většinou se zapojíte do pracovního tempa a už aby jste zase zvolnili, a šli jste si připravovat svačinu. K dopolední svačince je ideální šáhnout klidně jen po nějakém sušeném ovoci, nebo po zdravých výživných tyčinkách, které skvěle zaženou hlad, dobře chutnají a doplní živiny a energii. Tyčinky doporučujeme buďto lifebar  a nebo roobar tyčinky. 

Oběd:

Ať chcete nebo ne, super oběd, by jste si měli připravit den předem doma. V 99 % restaurací, určitě super oběd nečekejte. Z čeho by se takový super oběd měl skládat? Každý si řekne maso, oběd bez masa není oběd. Toto tvrzení je už dávno přežitek, že zdroje kvalitních bílkovin najdeme i v rostlinném světě, už snad ví každý, nebo snad ne?

K obědu je tak ideální šáhnout např. po quinoe, která obsahuje dostatek bílkovin a je velice jednoduchá na přípravu. Další možností jsou také fazole adzuki, či amarant, možností je spousty. Nás však nejvíce zaujala Quinoa: Uvařenou bílou quinou smíchejte s olivovým olejem, přidejte sušené rajčata, a mozzarellu na kostičky. Celé to promíchejte a máte úžasný lehký oběd, který vás nezatíží a tím pádem ani nezbrzdí od pracovního tempa:)

Odpolední svačina stejně jako dopolední, ideálně spíše tyčinky než ovoce.

Večeře:

Večeře, je mé nejoblíbenější jídlo dne, člověk má čas si připravit něco, na co má chuť, stíhá si dojít na nákup, či si sehnat potřebné ingredience. Nehledě na to, že vaření, je skvělým odreagováním po náročném dni v práci. Pokud se samozřejmě vaří s radostí a s láskou k jídlu a sobě samému!:)

Jako taková klasika ke zdravému životnímu stylu je považován salát, pro někoho z vás už ohraná klasika, salátů je ale ohromné množství a když na ně půjdete fikaně, nikdy vás neomrzí!

Salát z rukoly, píniových oříšků a sušených rajčat:

Rukolu důkladně omyjte, smíchejte se sušenými rajčaty, píniové oříšky opražte na sucho na pánvi, dejte však pozor ať se vám nespálí. Smíchejte je společně s rukolou a rajčaty, zakápněte dýňovým olejem a večeře je hotová.

Další možností je úžasná super pomazánka, ze slunečnicových semínek: Sušené rajčata, čerstvé rajčata, slunečnicová semínka, kapka olivového oleje. Namazat ji můžete třeba na celozrný chléb.

Spaghetti aglio oglio se sušenými rajčaty:

Na olivovém oleji orestujte na plátky pokrájený česnek, přidejte chilli papričku, pokrájené sušené rajčata. Vzniklou směs smíchejte s celozrnými špagetami. Ozdobte pokrájenou petrželovou natí a posypte parmazánem.

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Tipy | Přidáno: 30.05.2016 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio