Jednoduchý recept na palačinky z rýžové mouky #bezlepku

Jednoduchý recept na palačinky z rýžové mouky #bezlepku

Tento jednoduchý recept na palačinky si určitě oblíbíte!

Jelikož mezi našimi čtenáři stále přibývá bezlepkářů, budeme na ně také pravidelně myslet a některé příspěvky budeme směřovat přímo pro ně. Pokud na bezlepkové dietě nejste, zkuste si však tento skvělý recept, po tomto jídle se budete cítit lehce a zařadíte ho do svého repertoáru! Asi si většina z vás řekne, kde sehnat rýžovou mouku, my na štěstí známe odpověď. Na zelenýshop.cz  právě do prodeje zařadili výrobky firmy Doves Farm, která se zabývá výrobou bezlepkových surovin už 40 let! Mrkněte na jejich veliký sortiment:)

Co budete potřebovat:

Postup:

Rýžová mouka neobsahuje lepek a těsto na palačinky musí déle odpočívat. To proto, aby rýžová mouka dobře nabobtnala a palačinky se nám na pánvi při obracení netrhaly.

Nejdříve si v 200 ml horké vody rozpustíme sušený rýžový nápoj a vzniklé husté „mléko“ zředíme a ochladíme 300 ml studené vody. Do vzniklého rýžového „mléka“ rozkvrdláme 300 g hladké rýžové mouky. Toto těstíčko necháme odstát, nejlépe déle, alespoň 12 hodin.

Před vlastní přípravou těsto trochu osolíme a rozmícháme v něm dvě středně velká vejce. Rozehřátou pánev potřeme včelím voskem a lijeme na ni silnější palačinky než jsem zvyklí z mouky pšeničné. Protože pracujeme s bezlepkovým těstem, tak tenké palačinky jako z klasické mouky se nám asi nepodaří vyrobit, ale svoji lehkostí je možná předčí.

Palačinky opékáme z jedné strany tak dlouho, až při opatrném podebrání kraje obracečkou zjistíme, že palačinka je již celistvá a půjde otočit. Lopatkou ji uvolníme po celém obvodu a pak i ode dna a rychlým pohybem pánve nebo širší lopatkou palačinku obrátíme.

Palačinky servírujeme tak jak je máme rádi. My je servírujeme s domácí nutellou, na kterou najdete recept zde.

Zapojte se do skvělé soutěže se Zeleným Shopem!:)

Soutěž „Zdravý talíř“ je tu! Miluješ zdravá jídla? Pokud ano, pochlub se svou fotkou svého zdravého talíře a vyhraj! Vysoutěžit můžeš skvělé balíčky s produkty ze Zeleného SHOPu nebo hromadu slev na nákup.

Autor: Marek Řípa | Rubrika: Jídlo Recepty | Přidáno: 25.05.2016 0

Partneři

Vitatrend.cz

Všechna práva jsou vyhrazena © 2015

Vytvořilo: Internetová agentura Beneficio